Odvážný farář z jižních Čech: Odsloužím mši za Švorcovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Odvážný farář z jižních Čech: Odsloužím mši za Švorcovou!

Jiřině Švorcové se dostane i církevního rozloučení.
Jiřině Švorcové se dostane i církevního rozloučení. (Foto Aha! – Marek Hofman, Václav Nekvapil)

Přestože komunistická ideologie zesnulé Jiřiny Švorcové (†83) se neslučuje s žádným náboženstvím, bude se za kontroverzní herečku sloužit mše. Zatímco zítra od 13 hodin se v pražském strašnickém krematoriu bude se Švorcovou loučit rodina a její nejbližší, farář Petr (39) bude na utajeném místě sloužit církevní obřad. Proč utajeném? Bojí se reakce svých kolegů!

Petrova strýce a otce komunisté z politických důvodů zavřeli a jeho strýc se ze socialistického lágru v Jáchymově už nevrátil. A přestože komunismus je ze své podstaty vědecky ateistický, jihočeský katolický farář Petr na mši za Švorcovou trvá.

„Neměli bychom posuzovat lidi podle toho, v čem a kde byli nebo jsou, ale jací jsou. Jiřinku Švorcovou jsem poznal poměrně blízko, byli jsme sousedé. Ona sama byla věřící, i když se k tomu moc nehlásila. Ale byla z věřící rodiny a vím, že když jí bylo hodně úzko, prosila tak nějak Boha o pomoc,“ říká farář Petr a dodává, že kdo se chce za Švorcovou pomodlit a být v duchu účasten mše svaté, ať zapálí svíčku a myslí na ni zítra v pravé poledne.



Přečtěte si
pohadkamaje
13. 8. 2011 • 21:09

Já to říkal vždycky, že černo***níci a komunisti jsou stejná pakáž!

konstantina
13. 8. 2011 • 10:52

Jiřina věřila?!? To je hodně velká ironie! Tím popřela naprosto všechno. A farář je zbabělec.

abstergo
12. 8. 2011 • 17:54

Najväčší omyl všetkých nemakačenkov a neschopárov je ten, že sa má o ně postarať stát. Stát sa má postarať o zákony, poriadok a brannú moc, ale nie o to, aby sa občani nažrali.

valysdr
12. 8. 2011 • 14:52

Koláč je bohužial jeden a ako hovoria štatistiky tak terajšia svetová kríza vznikla z toho, že 95% tohoto koláča si rozdelilo pár tisíc podnikateľov a 5% ostalo ostaným obbčanom. Teda neexistuje spotreba. Vyrába sa ale nemá kto spotrebovávež, pretože nech sa tých 5% stará ako chce nemá na to aby za 5% júpilo zvyšných 95% produkcie. O tom je to vážený pane. Za komunistov aj keby rozkradli 50% - čo nerozkradli- stále ostalo 50% obyčajným ľuďom. Tá Vaša rozprávka o tom, že sa majú hlavne starať ľudia sami je proste blbosť. To ako keby ste povedali na púšti, kde jeden šejk s rodinou má oázu a milióny beduinov blúdia popúšti, že nech sa sami postarajú o vodu a nech nie sú lenivý. On - podľa Vás štát sa nebude starať. Váš najväčší omyl je, že štát sa nemá starať o občanov. Nuž potom sa pýtam načo je tu štát? Len aby pár tisíc zbohatlíkov mohlo žiť na úkor väčšiny?

abstergo
12. 8. 2011 • 13:39

O svůj koláč by se lidé měli především postarat sami a nečekat, až jim stát dá nějaké omrvinky, víme? Ale slibovat koláče komunisti vždycky uměli perfektně, i když pak kolikrát nepustili ani ty omrvinky.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.