VIDEO Švorcová: Nechtěla jsem být za ku*vu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

VIDEO Švorcová: Nechtěla jsem být za ku*vu!

Jiřina Švorcová si po revoluci v ničem nezahrála.
Jiřina Švorcová si po revoluci v ničem nezahrála. (pro Aha! – Václav Nekvapil, ara)

Dokument Tajemství Jiřiny Švorcové, který televize Barrandov k jejímu úmrtí zopakuje v pátek v hlavním vysílacím čase, mimo jiné odhaluje, proč herečka po revoluci odmítla jednu z mála nabídek, jenž mohla být příležitostí, jak se vrátit na divadelní prkna.

Jako symbol komunistického režimu byla Jiřina Švorcová po roce 1989 úplně zatracenou herečkou. A ačkoliv jí po nějakém čase pár nabídek na role přišlo, všechny odmítla, protože se jí zdály nedůstojné.

Video se připravuje ...

„Jako poslední nabídku jsem dostala v divadle hrát roli staré prostitutky. Já ji ale nepřijala, nedokázala bych se smířit s tím, že by vycházely titulky: Švorcová se vrací na jeviště jako stará kurva,“ rozčílila se v dokumentu herečka.

Mezi nebídkami na herecký comeback byla podle informací deníku Aha! také role v plánovaném filmu Major Zeman se vrací!. I tu však odmítla.

Poslední natáčení: Byla ráda za deset tisíc!

Česká televize herečkou opovrhovala a dokumenty, které s ní v posledních letech natočila (epizoda cyklu Po stopách hvězd a 13. komnata JŠ) nikdy neodvysílala. Na nabídku televize Barrandov natočit dokument nadšeně kývla, i když to bylo za symbolický honorář.

„Byla ráda, že pořad vzniká, proto přistoupila jen na symbolický honorář,“ prozradil deníku Aha! marketingový ředitel Barrandova Janis Sidovský. Podle dalších zdrojů z televize se mělo jednat o »pouhých« deset tisíc korun za celý týden natáčení.



Přečtěte si
jizerka
19. 10. 2011 • 00:48

Paní Jano, souhlasím s Vámi, napsala jste to výstižně! Srdečně zdraví Dana - Jizerka

zaj-po
13. 8. 2011 • 13:41

pavučinko,nechápu váš přístup k tomuto tématu, zkuste si prosím představit , že by jste byla herečkou a vaše ,,,derniéra,,,byla role ,,, staré prostituky,,,jak by jste se asi cítila??? všechny předcházející herecké role by tím ztratily na hodnotě , protože lidská pamětˇje velice ošidná a tak by si jako naschvál lidé pamatovali zrovna tu poslední roli ve které ve vysokém věku by jste si s nechutí zahrála starou všemi pohrdanou prostitutku,,,zkuste si to prosím představit a uvidíte , že vy sama by jste takovou ,,,roli,,,hrát nechtěla a to obzvláště ve vysokém věku kde již má být místo pro ú ctu,,,nemyslíte??? jana högrová---poláková.+++***.

pavucinka
10. 8. 2011 • 17:43

to byl i problém Evy Trejtnarové-Hudečkové. Ale když je člověk nad věcí a navíc "má čisté svědomí" tak může hrát prostitutky vrahy, zloděje, stejně jako kladné role. Všichni nemohou hrát Winnetua a Old Shatterhanda. Právě darebáků je na počet většinou ve filmech více. A v životě je to jakbysmet.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.