Pohřeb Jiřiny Švorcové: Přišla Vránová, Moučková i Jakeš | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pohřeb Jiřiny Švorcové: Přišla Vránová, Moučková i Jakeš

Herečtí kolegové i představitelé komunistické strany se v pátek ve strašnickém krematoriu rozloučili s  »Ženou za pultem« Jiřinou Švorcovou (†83), která zemřela v pondělí 8. srpna v léčebně dlouhodobě nemocných v Malvazinkách.
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

jizerka
13. 08. 2011 16:41

V té době jsem měla dvě děti, z toho jedno již dospělé. Nikdy jsem nebyla ve straně, ba naopak jsem poukazovala na nepravosti v zaměstnání a to hned po revoluci, víte jak to dopadlo, komunisti mě vyhodili z práce! Bojovala jsem a věřila, že s novým zřízením naší zemi po ekonomické stránce aj. budou poctiví a budou myslet na nás všechny, bude spravedlnost! Podívejte se tolik roků je od revoluce, jak nás zklamala nová vládnoucí garnitura. Denně se dovídáme, jak kradou, obohacují se na náš úrok a my se na ně díváme v TV jak jsou důležití a tváří se jako spasitele národa, neříkejte, že to nevidíte! Proč nyní CHARTISTÉ nebojují, vždyť my bojovali za ně a věřili jim! Proč nekritizjí ty dnešní politiky? Proč Havel a jeho parta nebojuje, my jsme jim věřili, já taky! Doufám, že nejste snad slepá(ý) A co se týká výchovy, to je na rodině jak je vychová, já mám děti slušné a naštěstí chytré, které vidí tu dnešní politiku. Demokracie je zneužitá těmiá co kradou! Mají z nás srandu, ale já věřím, že to tak pokračovat nemůže§ Nejsem jednostranně zaměřená, já hájím jenom pravdu a každého jedince, kterému je ukřivděno. Paní Švorcovou jenom primitivové hází do jednoho pytle s lumpy, určitě jste jí nepoznala, jenom ji znáte z pomluv! Poslechněte si Kamilu Moučkovou, ta Vám to potvrdí, že Jiřina Švorcová byla hrozně hodná ženská a nikdy nikomu neublížila! Vy budete věřit tomu, čemu chcete věřit. NE JÁ, ALE VY NIC NEVÍTE? Tak jak se Vám evidentně líbí dnešní politici?

abstergo
13. 08. 2011 17:24

Moučková by zrovna měla držet ústa. Ženská, co se zřekla svého otce, celý život si hrála na ukřivděnou, ale od komunismu se nikdy nedistancovala.

pohadkamaje
13. 08. 2011 17:30

Myšlenky a ideály Švorcové, na kterých setrvávala: Posílání lidí do jáchymovských koncentrálů bylo správné. Nepouštění lidí na střední nebo vysokou školu kvůli kádrovému profilu otce nebo matky bylo správné. Horáková, Pelc, Skokan a další viseli oprávněně, popřípadě to byla jen takový nepodstatná maličkost. Obsazení Československa cizími vojenskými mocnostmi v roce 1968 bylo oprávněné. Lidé, kteří nebyli v KSČ, měli menší právo rozhodovat o tom, co se v republice děje, než lidé, kteří v KSČ byli (tomu se "říkalo vedoucí úloha strany"). Tohle bylo lepší?

abstergo
13. 08. 2011 16:13

Pokud vám v roce 1989 nebylo 18, tak jste zažila houby. Zaměstnání nebo výchova dětí v socialistickém ráji - to jsou lekce, které vám evidentně scházejí.

jizerka
13. 08. 2011 13:23

Zúčastnila jsem se pohřbu herečky JIŘINY ŠVORCOVÉ, které porevoluční mocnáři i kolegové vzali její herectví, které milovala a dělala dobře! Byla oblíbená, národ ji miloval, její herecké umění bylo obdivuhodné, hlasový projev nenapodobitelný, byla velmi hezká! Dělala politiku, věřila v komunistickou ideu.Pomáhala hercům v nesnázích, ti ji využívali! Změnil se režim, aby se zavděčili novým mocipánům a oni měli zelenou, milou Jiřinu zničili! Po 40ti letech působení ve Vinohradském divadle ji vyštvali, křivě obvinili, zničili...! Paní Švorcová musela hodně trpět, vždyť na ní byla spáchaná KŘIVDA, TA HODNĚ BOLÍ! Nikomu neublížila, byla moc hodná a laskavá! Musela se však smířit s nespravedlností a jít s hlubokým šrámem v srdci dál...! Na sklonku jejího života napsala knihu, bylo moc dobře, že to ještě stihla! Jiřina Švorcová totiž nikdy nelhala, byla pravdomluvná i v této knize. Nepsala lži, psala co v divadle prožila! Bylo plánované pokračování seriálu: "Žena za pultem!" Což je nesmysl, protože většina herců již nežije. Ale ukázaly postoje její kolegyně a kolegové! Přišla na zkoušku jenom Lenka Termerová, nepřišla Hana Maciuchová, které Jiřina věřila a měla ráda. Maciuchová se k ní stavěla přátelsky, nyní ji též lživě špiní! Ve své knize Švorcová psala o Gabriele Vránové, která po ní požadovala, aby jí zařídila titul a mohla tak udělat radost tatínkovi. Jiřina to odmítla, protože G.Vránová na titul herecky neměla. Nyní G.Vránová označila J. Švorcovou za lhářku! G.Vránová nepřehlédnutelná v klobouku, přišla do strašnického krematoria na pohřeb kolegyni. Když jsem ji spatřila, nechápala jsem jak to vlastně myslí, že by ji hryzalo svědomí? Kdepak, potvrdila, že Jiřina lhala, ale že jí odpouští. Jiřina nemá pokoj ani po smrti, bránit se nemůže! Kdo však dobře znal Jiřinu Švorcovou, ví, že ona nelhala! Vážím si paní K.MOUČKOVÉ, řekla:JIŘINA NIKOMU NIKDY NEUBLÍŽILA, BYLA TO HODNÁ ŽENSKÁ! "JIŘINKO, SPĚTE SLADCE, BOJUJI ZA VÁS, VY ZA TO STOJÍTE!" Vaše Dana Sv.

pohadkamaje
13. 08. 2011 16:10

Jiřina Švorcová nebyla jen herečka, ona byla i politička a propagovala hnutí směřující proti lidské svobodě.
Nepřímo ublížila všem, kteří byli vězněni, zastřeleni na hranicích, byl jim znemožněn společenský život...

abstergo
13. 08. 2011 11:45

Není morální špatný kabát převlékat. Není však ani morální v něm zůstávat. Jediné, co člověka může morálně trochu rehabilitovat, je špatný kabát svléknout a přiznat svou chybu.

analfabet
13. 08. 2011 11:43

A pámbu s námi. Opravdu jsme už na tom tak strašně a opravdu se převlíkání kabátů a přeskakování do teplejšího místa stalo takovou samozřejmostí, že se někdo stane předmětem obdivu jen proto, že nikdy nezměnil názor, bez ohledu na to, jaký ten názor vlastně byl?

pohadkamaje
13. 08. 2011 11:42

To se musí uznat - propagovat režim, směřující k potlačování lidských práv a svobod jí šlo fakt skvěle!

Již se těším na oslavný článek o některém veliteli koncentračních táborů. Jak si dokázali i přes velké množství práce nestěžovat, v okolí kremačních pecí měli vždy uklizeno a pečlivě vedli zápisky o provedených popravách.

A navíc byli vzorními otci od rodin, kteří pomáhali babičkám přes přechod. Jo není nad to ocenit kus poctivě a pečlilvě odvedené práce!

gabi50
13. 08. 2011 09:19

Vážené AHA,to vám herec Jan Hartl poděkuje,kam jste ho poslali.Na pohřbu nebyl on, ale starý bolševik Antonín Hardt.Ty vaše chyby a omyly už jsou trapné...

pohadkamaje
13. 08. 2011 10:49

buhehehe!

moncicacka
12. 08. 2011 17:59

Nejlíp by bylo, kdyby soudružka Moučková držela tu svou rudou tlamu.

vesnicankavemeste
12. 08. 2011 18:39

monciacka. blahoslaveni mdlym duchem...

abstergo
12. 08. 2011 17:56

Zato režim, kterýmu přisluhovala, zahubil podle hrubého odhadu 100 milionů lidí.

pohadkamaje
12. 08. 2011 17:58

Nacističtí zločinci před soudem v Norimberku se taky dušovali, že nikomu neublížili, o ničem nevěděli a chtěli pro lidi jen to nejlepší!

vesnicankavemeste
12. 08. 2011 18:37

Ani calfa nevedel co se delo za dvacet let normakizace....a havel mu jen souhlasne,chapave priky­voval­....­...vt­edy jsem blil nad havlem a ne i nad Calfem.Lide maji pamet!

pohadkamaje
12. 08. 2011 19:38

A teď znovu a česky, jinak ty tvoje *** nikdo nebude číst!

vesnicankavemeste
12. 08. 2011 21:31

voser si prsa. Jiz

lillyli
25. 06. 2012 07:56

Nevím, jestli mají paměť, ale rozumu nazbyt rozhodně ne.

hillarka
12. 08. 2011 16:22

Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.