Američané našli informace o dalším cíli teroristy bin Ládina! Vlak plný lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Američané našli informace o dalším cíli teroristy bin Ládina! Vlak plný lidí!

Bin Ládin prý chtěl zaútočit na některý z železničních mostů, možná na newyorský Williamsburg Bridge.
Bin Ládin prý chtěl zaútočit na některý z železničních mostů, možná na newyorský Williamsburg Bridge. (Profimedia.cz)

Nejhledanější terorista světa Usáma bin Ládin (†54), jehož smrt mimochodem včera ofi ciálně potvrdila i AlKáida, plánoval další útoky! Vyplývá to z tajných dokumentů nalezených v domě, kde byl zlosyn v neděli zneškodněn. Jeho cílem tentokrát neměly být výškové budovy, ale vlaky plné lidí!

Vůdce organizace AlKáida tentokrát neplánoval žádnou mohutnou explozi. Chystal se »jen« vykolejit vlak plný cestujících! Ten se měl celý zřítit z vysokého mostu. V dokumentech nespecifikoval, kde přesně se má akce uskutečnit (spekuluje se o mostech v New Yorku, Chicagu, Kalifornii, Texasu či v Coloradu).

Jisté ovšem je, že útok byl plánován na 11. září 2011, tedy na desáté výročí teroristického útoku na Světové obchodní centrum v New Yorku. V merku měl ale i americké státní svátky (např. Den nezávislosti – 4. července či Den díkůvzdání – 24. listopadu)...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.