Vít Bárta: Vylezl z Nory! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vít Bárta: Vylezl z Nory!

Fotografie
Fotografie (internal)

Už se zdálo, že Vít Bárta (VV), ministr dopravy v demisi, vyklidil pozice. Včera ale usměvavý vystoupil v pořadu TV Prima Partie. A měl důvod. Má naději na návrat. Místopředseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda připustil, že pokud se Bárta očistí, může se vrátit do vysoké politiky. To doslova rozzuřilo šéfa opoziční ČSSD Bohuslava Sobotku, který chce po Velikonocích shodit celou vládu.

ČSSD vyvolá hlasování o vyslovení nedůvěry vládě a chce předčasné volby. „Očekávám, že bychom v nich mohli přesáhnout 30 procent,“ uvedl Sobotka. A nenechal nic náhodě. Vydal pokyn, že poslanci nemají v týdnu po svátcích jezdit na zahraniční služební cesty, aby šance na svržení vlády zvýšil.

Koaliční strany se navíc rvou mezi sebou. Největší boj se odehrává o post ministra vnitra. Premiér Petr Nečas (ODS) již požádal prezidenta, aby odvolal Radka Johna (VV). Na jeho místo chce nestraníka. „Chtěl bych vidět nestranného odborníka, který by ministerstvo vnitra zvládl,“ podotkl ale šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg a připomněl, že rezort byl za komunismu pokládán za základní nástroj moci. A i nyní ho chce ovládat každý – kdo má vnitro, je silný.

Věci veřejné připouštějí, že když nebudou mít Johna na vnitru, odejdou z vlády. „O odchodu z vlády uvažujeme velmi vážně. Počítáme s podporou menšinové vládě, je to jedna z variant,“ potvrdila předsedkyně poslaneckého klubu VV Karolína Peake.

Autor:  wer

Přečtěte si
zadnice
18. 4. 2011 • 13:13

Když může být ve "vysoké politice" tolik let Marek Benda se svými "schopnostmi", tak to už tam může být každý. Práva si dodatečně dodělá velmi rychle v Plzni.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.