Velikonoční test čokolád: Koledníkům dejte mléčnou!

Velikonoční pondělí se kvapem blíží a koledníci už mají připravenu pomlázku. Vy si pro ně na oplátku přichystejte koledu! Malí ani velcí neodolají kvalitní čokoládě, která se v ústech jen rozplyne. Jak si ale vybrat tu nejčokoládovější čokoládu?
Deník Aha! sladkou pochoutku otestoval spolu s šéfkuchařem pražské restaurace 7 Tacos Steak & Grill Hynkem Šírem a MUDr. Kateřinou Cajthamlovou z pořadu Jste to, co jíte.
Aha! Víte že...
Mléčná čokoláda musí obsahovat nejméně 25 % kakaové sušiny a 14 % mléčné sušiny?
Výrobky sójová či nugátová pochoutka připomínají čokoládu, ale o čokoládu se nejedná.
Pokud jsou do čokolády přidány i rostlinné tuky, musí to být vyznačeno na obalu.
Kvalitnější čokolády se dobře rozplývají v ústech. Obsahují více kakaového másla, které se rozpouští při teplotě těla.