Soud s tyranem Romanem Matějákem (48), který opařil manželku vroucí vodou: Víme, jaký dostal trest! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Soud s tyranem Romanem Matějákem (48), který opařil manželku vroucí vodou: Víme, jaký dostal trest!

Roman Matěják u soudu.
Roman Matěják u soudu. (Foto Aha! – Helena Lacinová)

Během žárlivé scény polil ženu (40) vařící vodou z varné konvice! Roman Matěják (48) za to včera u teplického soudu vyfasoval podmínku. Manželství už je několik měsíců rozvedeno.

Markéta odsouzeného skončila loni v červenci v nemocnici. Měla vážně opařený obličej a hrudník. Důvodem útoku byla mužova žárlivost. Kvůli rakovině přišel o hlasivky a o osm let mladší ženu podezíral, že si našla milence.

Za nevěru

U soudu zaznělo, že Matěják manželce předhazoval, že se vyspala s jiným mužem. Sprostě jí nadával, jednou dokonce rdousil, a v kritický večer na ni vylil obsah varné konvice s vroucí vodou, když uléhala do postele. „Ani nevěra neopravňuje k tomu, aby partnerku trestal takovýmto způsobem,“ prohlásil soudce.

Takhle dopadla Markéta po útoku.

Přijal trest

Soud při rozhodování o mírném trestu vzal v potaz, že se útočník přiznal, svého činu litoval a má bezúhonnou minulost. V dobu manželské krize navíc Matěják bojoval s vážnou nemocí a ta dodnes nemá dobrou prognózu. Trest odsouzený přijal a proti verdiktu se nedovolala ani státní zástupkyně. Je tedy pravomocný.

Napadená: Čekala jsem přísnější trest


„Myslela jsem si, že dostane trest natvrdo, ale i tak jsem ráda, že to skončilo. Byl jsem ráda, že jsem nemusela vypovídat před soudem a vracet se k tomu. Mám nový život,“ okomentovala Aha! rozsudek poškozená žena.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.