Chvilka nepozornosti způsobila tragédii: Dědeček opařil svého vnoučka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Chvilka nepozornosti způsobila tragédii: Dědeček opařil svého vnoučka!

Záchranka převezla chlapce k fotbalovému hřišti v Kraslicích...
Záchranka převezla chlapce k fotbalovému hřišti v Kraslicích... (Pro Aha! – HZS Karlovarského kraje)

Patnáctiměsíční chlapeček na sebe v Kraslicích na Sokolovsku strhl hrnek s vařící vodou ve chvíli, kdy si jeho dědeček připravoval kávu. Na místo okamžitě vyrazily dvě záchranky.

„Dítě má na 20 procentech těla popáleniny druhého a třetího stupně. Zasažený má hrudník, krk a ruce,“ popsal Lukáš Hutta z karlovarské záchranky. Zasahující lékaři museli klučinu přímo na místě napojit na dýchací přístroj a uvést ho do umělého spánku.

„Hasiči mezitím zajistili přistání vrtulníku na fotbalovém hřišti v Kraslicích, posádka záchranné služby tam předala chlapce do péče leteckých záchranářů,“ doplnil mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

O popálené dítě nyní pečují na popáleninovém centru pražské vinohradské nemocnice. „Je ve stabilizovaném stavu a byl přeložen na standardní pokoj,“ uvedla včera odpoledne mluvčí nemocnice Jana Jelínková. A jak tamní doktoři upozornili, pro tak malé dítě mohou být opařeniny na 20 procentech těla smrtelné!

...odtud ho vrtulník transportoval do nemocnice.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.