Skandální video z koncentračního tábora Stutthof: Honěná naháčů v plynové komoře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Skandální video z koncentračního tábora Stutthof: Honěná naháčů v plynové komoře!

Umělec natáčel skupinu vysmátých nahých lidí, jak v někdejší plynové komoře hrají na honěnou.
Umělec natáčel skupinu vysmátých nahých lidí, jak v někdejší plynové komoře hrají na honěnou. (Reprofoto YouTube.com)

V koncentračním táboře Stutthof nedaleko polského Gdaňsku zemřelo za druhé světové války asi 65 tisíc lidí. Nacisti je masově zabíjeli pomocí cyklonu B. O to víc je skandální, že tam umělec Artur Żmijewski (51) natáčel skupinu vysmátých nahých lidí, jak v někdejší plynové komoře hrají na honěnou.

Lágr ve Stutthofu se začal stavět hned po vypuknutí války v roce 1939. Nejdřív se jednalo o zajatecký tábor, o dva roky později už nacistům sloužil k vyvražďování nežádoucích osob. A aby jim to šlo rychle, zbudovali pro tyto účely plynové komory, do nichž mohli najednou nahnat až 150 lidí!

A právě v těchto místech, z nichž dodnes většině lidí běhá mráz po zádech, se Żmijewski rozhodl vytvořit svůj pětiminutový snímek s názvem Hra na babu (The Game of Tag). Film sice vznikl už v roce 1999, až nyní ale vyšlo najevo, kde ho polský režisér natočil.

Video, v němž se úplně nazí muži a ženy chichotají a plácají se po zadcích, rozzuřilo nejenom zástupce židovské obce, ale především ty, kteří holocaust přežili. Trvají na tom, aby polské úřady vysvětlily, kdo takové natáčení v bývalém koncentráku vůbec povolil. „Ten film už zakázali v Německu a Estonsko ho stáhlo hned, jakmile jsme je kontaktovali. Jenže Polsko, které za války přišlo o šest milionů obyvatel, to z nějakého důvodu stále nechápe!“ kroutí nevěřícně hlavou Efraim Zuroff, jenž pomohl dopadnout stovky nacistických zločinců.

I nadále tak toto skandální video »visí« na internetových stránkách varšavského Muzea moderního umění.

William a Kate v lágru: Otřesné...

Letos do stutthofské »továrny na smrt« zavítal i britský princ William (35) se svou chotí Kate (35). „Návštěva nám připomněla otřesné vraždy šesti milionů Židů po celé Evropě, kteří zemřeli kvůli odpornému holocaustu. Každý z nás by se měl ujistit, že se už tento horor nebude nikdy opakovat,“ uvedli v návštěvní knize.

Na šílené video se můžete podívat zde:



Přečtěte si
jasnovidec01
7. 12. 2017 • 17:22

Blesku!!!!tím videem myslíš těch 5 opakujících fotek????.. jinak fotky a jejich chování je odporné.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.