Dojemné! Hluchá dívenka poprvé slyšela maminčin hlas | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dojemné! Hluchá dívenka poprvé slyšela maminčin hlas

Holčička z toho, že slyší všechny zvuky, byla vykulená.
Holčička z toho, že slyší všechny zvuky, byla vykulená. (Foto YouTube.com)

Rodiče holčičky Sarah Jo a Tyler Lawless na tento den čekali od narození jejich dcery. Ta se bohužel narodila kompletně hluchá. Po drobných strastí, kterými si holčička Annabelle musela projít, konečně dostala zařízení, které jí změnilo život.

Nejprve Annabelle dostala od lékařů speciální naslouchátka, ty ale bohužel nebyly dostatečně účinné, holčička totiž neslyšela hlasy čistě. Doktoři v Boise se snažili vymyslet lepší variantu, a to se jim také podařilo. Annabelle Lawless implantovali kochleární zařízení, díky kterému už slyší krásně a poprvé tak mohla zřetelně slyšet hlas její maminky, uvedli na Dailymail.co.uk.

Holčička z toho, že slyší všechny zvuky, byla vykulená.

Jakmile jí přístroj spustila Annabelle nemohla uvěřit svým očím a uším. Poprvé v životě uslyšela i zvuk hraček, což jí udělalo obrovskou radost. Po chviličce rozhlížení se rozplakala. Její mamka Sarah Jo se poté snažila holčičku utěšit a zabavit ji hračkami, aby si na zvuky zvykla, přeci jen to byl velký šok. Matka se třásla a byla šťastná, že poprvé, co na dceru mluví, jí konečně slyší. Více než 90 procent hluchých dětí se rodí slyšícím rodičům. Zavedeným léčebným plánem pro děti s těžkou až hlubokou ztrátou sluchu bývá právě implantování kochleárního implantátu. Kochleární implantát je druh ušního implantátu, který se vkládá do vnitřního ucha a nahrazuje funkci šneka.

Holčička z toho, že slyší všechny zvuky, byla vykulená.

 

Na video se můžete podívat zde:

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.