Příběhy čtyř žen, jež si vyslechly krutou diagnózu: Umírám, a tak překopu život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Příběhy čtyř žen, jež si vyslechly krutou diagnózu: Umírám, a tak překopu život!

Ženy jsou bojovnice!
Ženy jsou bojovnice! (Foto BBC)

Máte rakovinu a brzy zemřete. Tuto zdrcující diagnózu slýchá ročně více než 8 milionů lidí. Někdo zbytek života propláče, jiní se naopak rozhodnou své poslední měsíce na světě pořádně užít. Jako tyto odvážné Britky...

Annabel (56)
Rozvod a tanec
„Cítila jsem se s ním jako ve vězení,“ vysvětluje Annabel, proč po 28 letech opustila manžela. „Mám před sebou nanejvýš dva roky života. Už nechci denně vařit večeři, chci být volná,“ vysvětlila statečná žena, která se zapsala do tanečního kurzu ve snaze potkat nové muže. „Sice už nemám moc času, ale nebýt té rakoviny, byla bych pořád domácí puťka. Teď se cítím jako zajímavá, zlobivá rebelka středního věku,“ uzavírá.

Lisa (48)
Výpověď v práci
„Chci se do konce života jen smát, bavit a obdivovat svá krásná prsa, která mi vyrobili z břicha,“ zasnila se Lisa, která svádí marný boj s rakovinou prsu. Když lékaři mámě dvou dospívajících dcer řekli, že má před sebou nejvýše 18 měsíců, dala výpověď v práci. „Konečně můžu žít svůj život bez stresu. Stromy jsou zelenější, nebe je modřejší, stíhám vnímat manželův obličej i barvy vlasů našich dcer,“ říká žena, kterou nejvíc mrzí to, že neuvidí své dcery nastoupit na univerzitu.

Louise (45)
Hledá synovi mámu
Pro Louise byl syn Ned (13) vždy prioritou. Proto není divu, že když jí před rokem diagnostikovali nevyléčitelnou rakovinu prsu, byl to právě on, na koho nejvíce myslela. Aby měla jistotu, že o něj bude dobře postaráno i po její smrti, začala pracovat na zintenzivnění jeho vztahu s jeho tetou – právě její sestra by mu ji měla jednou nahradit...

Fiona (32)
Čas na rodinu
„Nevyléčitelnou rakovinu vaječníků beru jako dar, který mě donutil přehodnotit život a udělat si více času na svou rodinu. Díky čemuž jsem šťastnější než kdykoli předtím,“ popsala televizi BBC své pocity Fiona, která má naplánovaný už i pohřeb. „Nechoďte v černém a nenoste žádné květiny. Místo toho každý udělejte nezištný dobrý skutek,“ přeje si žena, která se ve svých posledních dnech života snaží rozdávat radost. Před pár dny nechala s poznámkou »šiřte laskavost dál« cizím lidem v kavárně na stole v přepočtu 600 Kč.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.