Šokující studie: Čůráním ve sprše zachráníme svět! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Šokující studie: Čůráním ve sprše zachráníme svět!

Podle webu Mic.com by močení ve sprše mohlo zachránit svět!
Podle webu Mic.com by močení ve sprše mohlo zachránit svět! (Foto: Profimedia.cz)

Do dnešního dne bylo močení ve sprše považováno za něco naprosto nehygienického a nechutného. Zdá se, že teď je nám něco takového vlastně prospěšné.

Už jako malé nás rodiče učili, že ve sprše se prostě nečůrá, a to za žádných okolností. Proč bychom teď tedy do sprchy čůrat měli?

Podle webu Mic.com by močení ve sprše mohlo zachránit svět a zachovat vodní zdroje. Splachování toalety totiž představuje asi 27 % celkového využívání vody Američany, přičemž každé standardní WC spotřebuje okolo sedmi litrů na jedno spláchnutí. Průměrný dospělý člověk se vyčůrá za den asi sedmkrát. To znamená, že spotřebuje při splachování 49 litrů vody. A to je docela dost!  Pokud tedy budete čůrat ve sprše, ušetříte obrovské množství vody. To by v konečném důsledku znamenalo, že bychom jako lidstvo skutečně zachránili svět.

Přečtěte si
quonex
25. 6. 2016 • 14:25

Osobne uz roky chciju nejen ve sprse, ale teba si nachciju i plnou vanu az po krk. V takove koupeli Usporim nejen za vodu, ale i za elektriku. Vanu pak jen vymyju vlaznou voudou a je pripravena na dalsi lazen. Dokonce jsem si rikal, ze by to mohli zavest vsem, cestou regulace v Bruselu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.