Vlasy v letním režimu: 5 rad jak správně pečovat o svou hřívu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vlasy v letním režimu: 5 rad jak správně pečovat o svou hřívu!

Vlasy potřebují v letních měsících speciální péči.
Vlasy potřebují v letních měsících speciální péči. (Foto: Shutterstock)

Letní dny si nyní užíváme plnými doušky a ze slunce čerpáme energii a dobrou náladu. Jenže hřejivé paprsky dokážou napáchat hodně škod. Vlasy by mohly vyprávět! Dopřejte jim proto speciální péči, ať září zdravím a krásou.

Sluneční záření, vítr, mořská nebo chlorovaná voda z bazénů, časté pocení či stahování gumičkami pro naši hřívu představují hotovou pohromu. Vlasy se nadměrně vysušují, lámou, barvy blednou a ztrácí se i jejich hebkost. Vydejte se na nákup a pořiďte si speciální přípravky, jež vlasy ochrání před škodlivými vlivy UV záření, vyživí je a současně je hydratují.


1. Praktický účes u kadeřníka
Je ideální doba zajít ke kadeřníkovi a konzultovat s ním vhodný vzdušný sestřih, který se dá v létě snadno a šetrně udržovat.

2. Přibalte do kufru ochranný sprej
Určitě si k opalovacím krémům přibalte i přípravky na vlasy. Vybavte se sluneční vlasovou kosmetikou, která chrání vlasy před UV paprsky, působením větru, mořské soli, chlorované vody i před blednutím. Pořiďte si i ochranný sprej, který si můžete přibalit třeba do tašky na pláž a aplikovat jej klidně několikrát během dne. Zabrání zbytečnému vysoušení vlasů, protože obsahuje velké množství hydratačních složek.
3. Nechte pramínky volně uschnout
Pokud nejdete na nějakou důležitou akci, vlasy šetrně umyjte a nechte proschnout. Pokud to není nutné, zbytečně je nefénujte ani nežehlete. Nechte je volně uschnout. Do postele si však s mokrými vlasy nelehejte. Mohly by se začít lámat a krepatět.

4. Regenerujte pomocí bylinek
Alespoň jednou týdně dopřejeme své kštici výživnou masku a můžeme ji hýčkat i bylinkami. Pelyněk se hodí na mastné vlasy, heřmánek přidává lesk, máta bojuje s lupy, bazalka a kopřiva podporují růst, levandule zklidňuje pokožku.
5. Stravovací plán pro vlasy
Použití pečující kosmetiky je základ, ale myslete také na regeneraci »zevnitř«. Dopřejte svým vlasům i pořádnou porci vitaminů a proteinů, a to v podobě stravy:
* Do jídelníčku zařaďte vejce, ořechy a sýry.
* Posilte vlasy vitaminem B5, ten je přítomen například v nerafinované přírodní rýži, fazolích a celozrnných výrobcích.
* Vitaminy a minerály vyživují kořínky vlasů. Důležitý je biotin, zinek, železo a kyselina listová. Jezte proto ovoce, ryby, drůbež, listovou zeleninu, mléko, sóju a celozrnné výrobky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.