Domácí masky pro krásné vlasy: Probuďte na jaře hřívu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Domácí masky pro krásné vlasy: Probuďte na jaře hřívu!

Chcete mít krásné vlasy? Zkuste naše triky!
Chcete mít krásné vlasy? Zkuste naše triky! (Profimedia.cz)

Jaro je veskrze pozitivní období, ale následuje po zimě, která vlasům nesvědčí. Mráz, huňaté čepice, helmy na lyže. Zkrátka může se stát, že vám jarní vítr čechrá  poničenou hřívu a jaro samo dává vlasům zabrat. Zapomeňte na předražené salony a pomozte vlasům domácí maskou

Co hrozí vlasům na jaře?

*Teplý a vlhý vzduch ničí hladké účesy.
*Vlivem vlhkosti se vlasy vlní a krepatí.
Bezoplachové spreje jsou určené pro dlouhodobou ochranu vlasů před vlhkostí, vlasy tak zůstanou dokonale rovné a hladké. Můžete jim také pomoci několika kapkami mandlového, nebo levandulového oleje.

Kůra pro unavené vlasy

Budete potřebovat: banány, med a olivový olej
Rozmixujte banán na kaši a dejte ho do misky s olejem a rozpuštěným medem. Masku naneste na vlasy a nechte dvacet minut působit, pak ji důkladně vymyjte.

Vítr vysušuje a cuchá

Drsný a suchý vítr je pro jarní počasí typický. Vlasy vysušuje, třou se o sebe a suchají se. Pokud nechcete zatěžovat svou kštici lakem, zkuste kávovou masku.

Kávová maska

Budete potřebovat: 1 žloutek z vejce, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce mleté kávy
Všechny ingredience smíchejte a kašičku aplikuj﷯te na suché vlasy. Po dobu 20 minut nech﷯te působit a poté důkladně smyjte. Je lepší masku vymývat vlažnější vodou.

Teplo vede k lámání

Teplý vzduch otevírá šupinky povrchu vlasu, což vede kromě krepatění vlasů také ke třepení a lámání. Při vysoušení vlasů po mytí doporučujeme na závěr vlasy vyfénovat proudem chladného vzduchu. Chladný vzduch uzavře kutikulu vlasu, chrání před krepatěním a podporuje lesk vlasů.

Vitamínová maska

Budete potřebovat: šťávu z 1 citronu,1 kiwi
Kiwi oloupejte a rozmixujte. Rozmixované kiwi pak smíchejte s citronovou šťávou. Tuto směs naneste na suché vlasy a zabalte do igelitového zábalu. Masku je třeba nechat působit po dobu přibližně 1 – 1,5 hodiny. Poté vlasy důkladně opláchněte.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.