Britka hulila 20 cigaret denně. Odnesl to její pes! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Britka hulila 20 cigaret denně. Odnesl to její pes!

Kathleen kouřila jako fabrika. A odnášel to i její pes Rooney.
Kathleen kouřila jako fabrika. A odnášel to i její pes Rooney. (Foto: Profimedia.cz)

Říká se, že jaký je pán, takový je i pes. Když tedy Britka Kathleen Dove (68) kouřila dvacet cigaret denně, trpěl kuřáckým kašlem i její Jack Russel teriér jménem Rooney.

Dove si první cigaretu zapálila v patnácti a od té doby kouřila jako fabrika. Závislost na nikotinu byla tak silná, že pro ni nebyl problém stáhnout krabičku za den. Jenže její vášeň pro cigarety musel bohužel snášet i její pes. „Vždycky jsem se snažila, abych mu nekouřila pod čumák, ale jeho kašel se zhoršoval,“ říká Kathleen.


Kvůli milovanému mazlíčkovi se nakonec rozhodla s kouřením seknout. A světe div se, stav Rooneyho se ihned zlepšil! „Vaše zlozvyky mají vliv i na život zvířat. Dokonce i pasivní kouření. Když už to bez cigarety nemůžete vydržet, choďte si alespoň zapálit ven,“ apeluje na další majitele Britka. A za pravdu jí dává i veterinářka Vicki Larkham-Jones: „Dlouhodobé vystavení kouři může způsobit chronické dýchací potíže, ale i rakovinu domácích zvířat.“ Myslete na ně tedy, až si příště budete chtít doma zapálit!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.