Jste pohledný muž a nemůžete najít práci? Vědci už vědí, čím to je! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jste pohledný muž a nemůžete najít práci? Vědci už vědí, čím to je!

Nemůžete najít práci?
Nemůžete najít práci? (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

Dostat se ke svému vysněnému zaměstnání někdy bývá zatraceně těžké. Vědci nyní prokázali, že pohlední muži jsou ve značné nevýhodě oproti ostatním uchazečům. Proč?

Dobře vypadající muži jsou totiž vnímáni jako hrozba pro vedoucí pracovníky. Málokdy dostanou příležitost ukázat svůj talent. „Manažeři jsou ovlivněni stereotypy při nabírání dalších osob a jejich rozhodnutí často slouží vlastním zájmům, velké organizace tak mohou přijít o ty nejvíce kompetentní uchazeče,“ vysvětlil vedoucí výzkumu Sun Young Lee z marylandské univerzity.

Podle britského DailyMailu je tedy dobré, když firma svěří nábor zaměstnanců třetí straně. Ta není zaujatá a je tedy nejvhodnější k tomu, aby objektivně vybrala ty nejlepší zaměstnance. Tato myšlenka byla diskutována už loni, kdy herec Rob Lowe prohlásil, že nastartovat kariéru pro něj bylo opravdu těžké, protože je hezký chlap.

 

Přečtěte si
ivannavratil386
28. 5. 2019 • 03:58

No, rozhodně bych o sobě netvrdil, že jsem nějak zvlášť pohledný, takže je klidně možné, že právě to je jeden z důvodů, proč se mi tak dlouho nedařilo najít práci... Nakonec jsem to vzdal a rozhodl jsem se, že raději začnu podnikat. Konkrétně jsem si rozjel svou vlastní offshore firmu. S tím mi velmi pomohli tady: http­s://ww­w.iof­fsho­re.cz/ Rozhodně si nemám na co stěžovat, konečně jsem sám svým pánem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.