Advokáta Budínského (†54) našli mrtvého: Zabil se kvůli práci? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Advokáta Budínského (†54) našli mrtvého: Zabil se kvůli práci?

Advokát Budínský.
Advokát Budínský. (Foto: Aha! – Jitka Pecharová)

Smutně skončilo pátrání po královéhradeckém advokátovi Bohumilu Budínském (†54). Muže, který obhajoval například vražedkyni čtyř dětí Romanu Zienertovou, našli po téměř třech měsících mrtvého. Zřejmě si sáhl na život. Kvůli práci trpěl depresemi.

Tělo se našlo v náhonu kousek od bydliště. Policie totožnost mrtvého ještě nepotvrdila, protože čeká na výsledky DNA vzhledem k tomu, že tělo bylo ve značném stádiu rozkladu a nebyla možná identifikace. Budínského blízcí ale mají jasno. „Byl to on. Už jen podle místa, kde byl a nalezených věcí,“ řekla advokátova dcera. Jak zemřel, bude jasné až po pitvě.

Narozeniny neoslavil
Advokát zmizel 20. července, týden před svými 55. narozeninami. Doma řekl dceři, že si jde zaplavat. Už se nevrátil. Druhý den rodina našla v jeho aktovce dopis. „Byl podivný a strohý. Napsal vlastně jen to, že co mohl, to už dokázal a teď už by byl jen na obtíž,“ řekla jeho žena  Zdena v době, kdy byl advokát nezvěstný dva měsíce. Přesto si ještě tehdy nepřipouštěla, že by si chtěl ublížit. K zoufalému činu ho dohnaly zřejmě hrozivé osudy jeho klientů

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.