Hrdinský čin s tragickým koncem: Senior zachraňoval ženu, smetl ho vlak! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Hrdinský čin s tragickým koncem: Senior zachraňoval ženu, smetl ho vlak!

Na místo se sjely záchranky i policisté, muž však nepřežil.
Na místo se sjely záchranky i policisté, muž však nepřežil. (Foto: Profimedia.cz)

Cestující na nádraží v anglickém Charthamu byli svědky hrdinského činu, který však skončil tragédií. Starší muž se tu pokusil zachránit ženu, jež spadla do kolejiště. Jenže zatímco ona přežila, jeho vlak smetl a zabil.

Žena, podle svědků zhruba třicetiletá, se naklonila přes zábradlí mostu, vedoucího přes koleje a ze zhruba pětimetrového výšky skočila. Evidentně chtěla spáchat sebevraždu, protože k místu, kam dopadla, se hnal vlak.


Jenže všeho si všiml muž čekající v autě na nedalekém přejezdu. Ač mu bylo kolem sedmdesátky, vyskočil z vozu a pádil do kolejiště. aby se pokusil ženu odtáhnout do bezpečí. Neúspěšně. Strojvedoucí neměl šanci kolos řítící se rychlostí 110 km/h (nádražím totiž jen projížděl) ubrzdit a muže smetl. Sice pro něj přiletěl vrtulník, lékař ale po cestě na kliniku v Londýně musel konstatovat smrt.
Sebevražedkyně paradoxně přežila, její tělo se totiž »šikovně« zaklínilo mezi koleje a souprava se jí ani nedotkla. „Bylo to děsivé. Vlak brzdil, troubil, ale ten pán se pořád pokoušel paní vytáhnout. Pak už bylo pozdě. Je to hrdina, jeho rodina na něj může byt pyšná,“ popisuje svědkyně Stephanie Karpetas.

Přečtěte si
cukrenka
19. 6. 2015 • 11:51

Karle Mariánku "tmslš". Jsi čitelný, tak se už nenamáhej.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.