Návštěva uprchlického tábora ve Vyšních Lhotách: Okamuru varovali před infekčními chorobami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Návštěva uprchlického tábora ve Vyšních Lhotách: Okamuru varovali před infekčními chorobami!

Poslanci byli prvními českými politiky, kteří tábor ve Vyšních Lhotách navštívili.
Poslanci byli prvními českými politiky, kteří tábor ve Vyšních Lhotách navštívili. (Foto Aha! – Jiří Krušina)

Rozladěni odcházeli z tábora ve Vyšních Lhotách na Frýdecko-Místecku poslanci hnutí Svoboda a Přímá Demokracie (SPD) v čele s Tomiem Okamurou. Před návštěvou uprchlíků museli podepsat revers. Hrozilo, že se nevrátí nebo se nakazí chorobou.

Okamura navštívil jako první český politik uprchlické zařízení ve Vyšních Lhotách. „Je hrozné, že tady nebyli členové vlády, kteří na uprchlíky vyčlenili čtyři miliardy korun,“ řekl exkluzivně Aha! Okamura. Vedení tábory poslance přemlouvalo, aby mezi uprchlíky nešli. „Přemlouvání trvalo deset minut. Pak nás nechali podepsat revers, že do zařízení jdeme na vlastní nebezpečí i že jsme srozuměni s tím, že můžeme dostat skryté infekční choroby,“ popsal Okamura s tím, že na veřejnost zatím nevyplula informace, že několik uprchlíků, kteří mohli být nemocní, bylo propuštěno. „Je to skandální informace, že až osm uprchlíků se nepodařilo identifikovat a na základě mezinárodních dohod byli propuštěni do volného prostoru. Proč to nikde nezaznělo?“ rozčílil se.



Přečtěte si
-bello-
29. 8. 2015 • 00:07

st.rec zapomněl jsi na Džamilu Stehlíkovou a Šláfnberga

trhnisinadledvinkou
28. 8. 2015 • 12:26

nejvyšší čas, aby se tam jeli podívat šabatka, dynsbýr a sobotka s zaorálkem

1pravda1
28. 8. 2015 • 11:49

Pokud někdo má důvod tajit identitu, případně má opálené konečky prstů, aby se mu nemohly vzít otisky, tak proč takového člověka nepošlou zpátky? To je snad pádný důvod!!! O návratové politice se zřejmě jen kecá a bezpečnost obyvatel je na posledním místě.

anezat
28. 8. 2015 • 10:08

Mně připadá, že tito dva poslanci jsou jedni z mála, kteří plní předvolební sliby a oběma strašně fandím. Jen škoda jejich rozepří s Úsvitem národní koalice, snad jim to neublíží.

joudajoudovy
28. 8. 2015 • 08:03

uz se tesim, jak v zimnich mesicich prazsti bezdaci budou mit zajisteny komfort jako bezenci, a nebudou se poflakovat v mhd, aby se ohrali. a pokud to nebude, pak v tom spatruji diskriminaci, tez jim jde o holy zivot (hlad, prochladnuti, nemoce). vyzyvam sabatku a dienstbiera, aby jiz zahajili pripravne kroky! verim, ze hulvatsky profa kohout tez prilozi pomocnou ruku a nejakeho bezdaka ubytuje. tez to jsou lide vyzadujici pomoc, neee?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.