Žena, která zabila svých osm dětí hned po narození: Bála jsem se, že jsou plodem incestu s mým otcem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Žena, která zabila svých osm dětí hned po narození: Bála jsem se, že jsou plodem incestu s mým otcem!

Fotografie
Fotografie (internal)

Ve Francii dnes začal soud s Dominique Cottrezovou, obviněnou ze zabití osmi svých novorozených dětí. Jednapadesátiletá žena před vyšetřovateli vypověděla, že měla strach, že jsou děti plodem jejího dlouhotrvajícího incestního vztahu s otcem. Za několikanásobnou vraždu prvního stupně jí hrozí až doživotí. Nejhorší podobný případ v moderní historii Francie šokoval celou zemi v roce 2010, kdy byla těla novorozenců objevena.

Cottrezová, která pracovala jako ošetřovatelka a má dvě dospělé dcery, při výslechu přiznala, že během více než deseti let porodila několik dětí a poté je zabila. Díky obezitě se jí dařilo těhotenství skrývat, aniž si ho všiml její manžel, děti, sousedé, kolegové i lékaři z nedaleké nemocnice. Během procesu, který se koná v severofrancouzském městě Douai, budou vypovídat desítky forenzních i psychiatrických expertů, policejních vyšetřovatelů a svědků, včetně manžela, dcer a sourozenců.

Francouzka se vyšetřovatelům svěřila, že byla poprvé v osmi letech znásilněna svým otcem, poté se to opakovalo během celého jejího dětství a dospívání. V dospělosti s otcem navázala incestní vztah, který trval i po její svatbě. Prý šlo o dobrovolný vztah a Cottrezová dokonce prohlásila, že milovala svého otce víc než manžela. Otec zemřel v roce 2007.

Tělesné ostatky dětí byly objeveny v bývalém domě Cottrezové a jejího manžela ve vesnici Villers-au-Tertre v severní Francii. Jedním z prvních svědků, kteří se mají dnes u soudu objevit, je Leonard Meriaux. Právě on si zakoupil od rodiny Cottrezových dům a v roce 2010 objevil v jeho zahradě první mrtvolku dítěte. Zavolal na policii, která našla další tělo v zahradě a ostatky dalších šesti dětí v garáži domu.

Policisté brzy došli k závěru, že by podezřelou mohla být Cottrezová, která se následně přiznala. Před vyšetřujícím soudcem uvedla, že nikdy nepoužívala antikoncepci ani nešla na potrat, protože má strach z lékařů. Děti si nenechala, protože se bála, že pocházejí z jejího vztahu s otcem. Verdikt by měl být vynesen příští čtvrtek.

Autor:  ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.