Roky obtěžoval jeho děti, dal mu facku a... Zabil ho! Dcery teď prosí o milost pro tátu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Roky obtěžoval jeho děti, dal mu facku a... Zabil ho! Dcery teď prosí o milost pro tátu!

Petr své dcery pravidelně navštěvuje. Nejstarší Terezka (vlevo) se sestrami Libuškou a Klárkou prosí, aby jim tátu neposílali do vězení.
Petr své dcery pravidelně navštěvuje. Nejstarší Terezka (vlevo) se sestrami Libuškou a Klárkou prosí, aby jim tátu neposílali do vězení. (Foto: Jiří Krušina)

Na pět let do vězení poslal soud Petra Langa (40) z Ostravy. Proč? Fackou srazil k zemi Josefa M. (†68), který několik let pronásledoval jeho dcery (12, 14 a 16). Muž se udeřil o chodník a zemřel po několika dnech v nemocnici. Dcery nyní prosí o milost pro tátu.

Zedník Petr Lang je z rozsudku na dně a chystá odvolání. „Víte, nikdy jsem nebyl rváč. Vždyť jsem menšího vzrůstu. Pouze jsem bránil a chránil své dcery,“ řekl Aha! Petr.

Dotěrný soused

Zemřelého znala rodina několik let. „Šlo o našeho bývalého souseda. Už před několika lety chodil za holkami a podstrkoval jim sladkosti. Jasně jsme mu tehdy řekli, že si to nepřejeme a dcerám jsme se s ní zakázali bavit,“ prozradil Lang.
Rodina se odstěhovala. O to větší překvapení bylo, když si loni Josef dcery vyhledal. „Přišel za nimi do školy. Tvrdil, že je jejich strejda. Zase jim nabízel sladkosti. Děti k němu nepustili. Ze školy nám tehdy volali a varovali nás,“ uvedl Petr.

Osudové setkání

Podivín Josef zašel tak daleko, že zjistil i přibližnou adresu rodiny. Petr seděl zrovna u piva v malé hospůdce poblíž bytu své družky. „Vracel jsem se z návštěvy od holek a uviděl tam povědomou tvář. Zavolal jsem ženě, ať rychle přijde, zda je to on. Potvrdila to. Vynadal jsem mu. Po dopití piva se ale vydal za mnou ven. Před hospodou jsem mu znova řekl, že si nepřeji, aby obtěžoval holky,“ vysvětluje Petr Lang.



Bývalého souseda se rozhodl vyprovodit až k zastávce. „Cestou jsem mu říkal, ať nám dá pokoj. U zastávky se proti mně najednou otočil a řekl, že si bude dělat, co chce. Neudržel jsem se a dal mu facku. Po ní bohužel upadl na chodník a praštil se do hlavy. V nemocnici o několik dní později zemřel,“ dodal Petr.

Bály jsme se
Dcery Liduška (12) Klárka (14) i Tereza (16) doufají, že tatínek do vězení nepůjde. „Toho pána jsme se bály. Mamka je bez práce a taťka jí dává peníze. Co s námi bude, když ho zavřou za to, že nás bránil,“ posteskla si Tereza.

Končí mu podmínka
Petrovi přitížilo, že mu končí v únoru podmínka. Jinak nikdy trestaný nebyl. „Šlo o neplacení alimentů. Přitom jsem ani nevěděl, že mám dítě s jinou ženou. Teď mám navíc platit 250 tisíc pojišťovně za léčbu toho chlapa. Dnes bych mu už facku nedal, ale zpět ji nevezmu. Bránil jsem své děti. Doufám, že vrchní soud vše překvalifikuje. Nechá mě splatit dluh pojišťovně a živit děti,“ říká Petr Lang.

Autor:  kru

Přečtěte si
lejdynka
18. 1. 2016 • 11:59

konečně jsem se po ránu zasmála, i když sama věc je dost smutná. Ale "uvedení na pravou míru" je dokonalé!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.