Střílel na chodce na ulici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Střílel na chodce na ulici!

Střelec Václav N.
Střelec Václav N. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská)

Obával se napadení, a proto střílel. Tak zdůvodnil své počínání soudu Václav N. (63), který se zodpovídá z pokusu o vraždu za střelbu na Martina Z. (28). 

Projektanta loni 16. listopadu v Protivíně popudila podle obžaloby hlučná dvojice mužů, která se po 4. hodině ráno vracela z fotbalové dokopné. Po slovní hádce vyšel z domu a několikrát vystřelil. Jednomu z mužů prostřelil hrudník a plíce. Nešťastník nezemřel jen díky rychlé operaci.

„Už před tím mi někdo házel kameny do oken. Napadlo mě, že to jsou oni. Došlo ke konfliktu, zmítali jsme se. Docházely mi síly. Byla to sebeobrana,“ tvrdil soudu střelec.
To ale postřelený mladík odmítl s tím, že se nestrkali a výstřely přišly zcela nečekaně. Podle svědků si střelec často stěžoval, vadili mu i lidé, kteří si na jeho neoplocené louce za městem pouštěli draka. Hrozí mu až 18 let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.