Kat z Uherského Brodu: Pohřbí ho na stejném hřbitově jako oběti?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kat z Uherského Brodu: Pohřbí ho na stejném hřbitově jako oběti?!

jn- vrah Zdenek Kovar 3
jn- vrah Zdenek Kovar 3 (Jiří Nováček / Blesk)

Zpackali to – ozývají se hlasy, kritizující postup a zásah policie proti šílenému střelci Zdeňkovi K. (†63). Ten v úterý v restauraci Družba v Uherském Brodě brutálně ranami z pistole popravil sedm mužů (†27 až †66) a servírku (†43) a účetní podniku (37) zranil. Policie trvá na tom, že postupovala správně.

Výslech zraněné

Jako jediná útok zabijáka Zdeňka K. (†63) přežila účetní (37) restaurace. Po útoku se podrobila operaci a její zdravotní stav se pomalu zlepšuje. Výslechu však schopna stále není, podle mluvčí tamní nemocnice Dany Lipovské se bude moci uskutečnit nejdříve v příštím týdnu.

Oběti i vraha mohou pohřbít

Státní zastupitelství dalo souhlas s pohřbením těl všech osmi obětí vraha Zdeňka K. (†63) v Uherském Brodě. „Dal jsem souhlas i k pohřbu střelce. Byly provedeny všechny důkazní prostředky, které se týkaly jeho těla,“ řekl státní zástupce Roman Kafka. Dosud však není jisté, zda bude jeho tělo pohřbeno na místním hřbitově, kde se dá předpokládat uložení ostatků některých obětí Zdeňka K.

Prohlášení rodiny zabijáka

Vážení zástupci médií, dovolte se nám vyjádřit k tragické události v Uherském Brodě. Rádi bychom touto formou vyjádřili hlubokou soustrast rodinám obětí. Zdeňka jsme naposledy viděli před dvanácti lety na pohřbu našeho otce. Přestal se s námi stýkat a jakýkoliv kontakt odmítal. Přišel o práci a uzavřel se do sebe. O jeho životě jsme nevěděli nic. Vážení zástupci médií, moc vás prosíme, respektujte naši situaci a nepokoušejte se nás kontaktovat. Moc vám děkujeme za pochopení a ještě jednou vyjadřujeme co nejupřímnější soustrast všem pozůstalým. Rodina K. V Uherském Brodě, dne 24. února 2015

Lékař: Vrah neměl zbrojní průkaz

Policie: To není pravda...

Masový vrah Zdeněk K. (†63) neměl právo vlastnit zbraň! To tvrdí jeho obvodní lékař Roman Kouša, kterého rodina žádala, aby mu nedal lékařské dobrozdání pro úřady. Zbrojní průkaz byl ale podle doktora neplatný. Zdeněk K. zažádal o prodloužení »zbrojáku«. Lékař mu sice nejdříve vydal potřebné potvrzení, to ale po stížnostech rodiny zrušil. „To potvrzení jsem mu vydal, ale bylo zastaveno, čili bylo neplatné,“ uvedl pro ČT24. Podle policie to však není pravda. „Zbrojní průkaz byl v platnosti až do dubna 2015. Muž jen v zákonné lhůtě požádal o prodloužení,“ řekl policejní mluvčí Pavel Benedikt Stránský.

Autor:  vet,ČTK,sch,wer,rvs,moc

Přečtěte si
ararat
1. 3. 2015 • 10:07

špatná situace není jen v ČR ale v celé evropě ne-li ve světě,a viníka už nenajdete a není to vůbec dobrá zpráva pro lidi..

tajna1509
28. 2. 2015 • 09:01

je me lito tech rodin po obetech ale take je me lito rodiny strelce - nemel to udelat ale zrejme musel upozornit na spatnou situaci v cesku byt uplne spatnym zpusoben - nekdy mam taky chut to udelat ale politikum aby konecne zili nohama na zemi jaka je bida jak na uradech jednaji s lidmi kteri nemaji praci jak z povlem myslim ze je otazkou casu nez se stane opet neco hrozneho a pochovat kde ho maji ????? urcite na hrbitove mozna tam kde se narodil

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.