Patrik (3) utekl sestře a vyrazil na nákup: Na odstrkovadle ujel 3 km! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Patrik (3) utekl sestře a vyrazil na nákup: Na odstrkovadle ujel 3 km!

Patrik už má kolo zamčené ve sklepě!
Patrik už má kolo zamčené ve sklepě! (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Blonďáček Patrik (3) na odrážedle sám zdolal skoro 3 km z  jednoho konce Klatov na druhý. Hnala ho touha nakoupit si v Tesku. Zboží si sám »namarkoval« na samoobslužné pokladně. Neměl ale peníze, čapla ho ochranka a předala matce.

Se sestrou Kristýnou (9) šel koupit rohlíky do obchodu kousek od domu, kde bydlí. Jenže tam se rozhodl, že chce do Teska. Na nic nečekal a na odrážedle se rozjel z kopce ulicí dolů k náměstí.„Dcera za ním běžela, ale on nabral takovou rychlost, že jí ujel,“ vzpomíná matka Klára Paraničová. Holčičky se ujala kolemjdoucí žena a odvedla ji na městskou policii.

„Ihned začali kluka hledat všichni naši strážníci a také policie,“ říká šéf strážníků František Kacerovský. Mezitím Patrik zdolal téměř 2 km až na náměstí, projel centrem a nezastavila ho ani nejfrekventovanější klatovská křižovatka u budovy policie, kam ústí čtyřproudá silnice. Tu musel »přejet« nadvakrát. O kus dál zvládl i velice nebezpečný přechod na kruhovém objezdu u Lidlu a zbylých 200 metrů k Tesku už zdolal hravě. V obchodě si vzal z regálu brumíka a na samoobslužné pokladně ho sám namarkoval. „Neměl ale peníze, a tak si ho všimla ochranka. Maminka pro něj hned přijela,“ dodává Kacerovský.

A malý cyklista? „Kolo jelo z kopce samo. Já se bojím jen čerta,“ smál se včera Patrik. „Kolo je zamčené za trest ve sklepě, nikam nesmí a já ho teď nespustím z očí,“ říká jeho matka.

Video si můžete přehrát zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.