Dívka (5) se topila v septiku: Zachránil ji čtyřletý klučík! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Dívka (5) se topila v septiku: Zachránil ji čtyřletý klučík!

2 metry je hluboký septik, do kterého holčička spadla. Včera byl zatížený velkými kameny.
2 metry je hluboký septik, do kterého holčička spadla. Včera byl zatížený velkými kameny. (Foto Aha!: Jitka Pecharová)

Zvědavost při hře malých dětí skončila málem tragédií. Dívku (5) a jejího kamaráda (4) v Libunci na Jičínsku zaujal na volném prostranství na okraji vsi septik. Otevřeli ho a holčička do něj spadla. Díky reakci malého chlapce žije.

„Zřejmě odstranili ze zajištěného víka septiku kameny a dívenka spadla dovnitř. Chlapec však duchapřítomně zareagoval a odběhl zavolat pomoc k nedalekému domu. Dítě vytáhl jeden z přivolaných svědků ven,“ popsala policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Děvčátko, které bylo v době neštěstí v sobotu odpoledne ve vsi na návštěvě, bylo po vytažení z dvoumetrové jímky v bezvědomí. Sousedovi se ji podařilo ve spolupráci s dispečinkem záchranky na telefonu vzkřísit. „Po příjezdu lékaře byla již při vědomí a reagovala,“ uvedl mluvčí hradecké záchranky Ivo Novák. Vrtulník pak předškolačku transportoval do nemocnice k dalšímu vyšetření. „Vypadá to s ní dobře. Je stabilní, mimo ohrožení života,“ řekl mluvčí hradeckého špitálu Zdeněk Tušl a pochválil včas a dobře poskytnutou pomoc.

Zachránce předškolačky se nechtěl k události vyjadřovat. „Nikdo tady nemá zájem o tom hovořit. Hlavně že to dobře dopadlo,“ řekl muž z novostavby, pod níž se nachází osudný septik. Plastové víko na něm bylo druhý den po neštěstí zatížené velkými kameny, které by malé dítě těžko odvalilo. Policie případ vyšetřuje jako ublížení na zdraví z nedbalosti.

Autor:  jp

Přečtěte si
bella.
4. 5. 2015 • 13:15

housenkahouska 1) ... zaujal na volném prostranství na okraji vsi septik 2) i kdyby to bylo na vlastní zahradě, normální rodič 10 x zkusí, jestli je zabezpečeno dost 3) výrobcem je zřejmě prodáváno s tím, že kupující si zabezpečí sám, že je to pouze kryt a ne kryt do bunkru.Zajisté se dá sehnat něco bezpečnějšího, ale i dražšího

housenkahouska
4. 5. 2015 • 13:02

Ten septik byl pravděpodobně v zahradě, kde jinde bývají septiky? Pětileté dítě snad může po zahradě běhat? Podobných případů bylo už několik, prodávají se septiky s lehkými víky a nikomu to nevadí, nejsou tam žádné pojistky, nic, prostě zvednete lehké víko jednou rukou.

bella.
4. 5. 2015 • 11:50

nevím jak vypadá septik s plastovým víkem, neznám septiky, vím jen , že takhle malé děti se nenechávají toulat po vsi, může je srazit auto, anebo můžou děti zmizet v nějakém autě a to navždy .. hnala bych k odpovědnosti taky rodiče!!!

housenkahouska
4. 5. 2015 • 09:05

Na každou blbinu jsou bezpečnostní předpisy, ale na tyto septiky s lehkými plastovými víky které nadzdvihne každé dítě nejsou" Proč je toto vůbec vyrábí? Jak to že tam není bezpečnostní pojistka? Takových tragédií u bylo! Dala bych odpovědnosti i výrobci.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.