Zapečené jehněčí podle Evy Pilarové!
Kuchařskou královnou mezi zpěvačkami je bezesporu Eva Pilarová (77), jejíž jídla všichni strávníci vychvalují a jež má na svém kontě i několik kuchařek. „Vařit mě naučila maminka, a když mně bylo dvanáct let, tak už mi svěřila nedělní oběd pro naši pětičlennou rodinu,“ prozradila.
POTŘEBUJETE:
800 g jehněčí kýty
4 housky
4 vejce
3 lžíce másla
½ lžičky bílého mletého pepře
250 g kuřecích jater
2 lžíce jemně nasekaných kopřiv
strouhaný muškátový oříšek
sůl
mléko
Jehněčí kýtu rozřízneme na osm kousků, osolíme a opepříme a vložíme do pekáče. Osolíme, přidáme lžíci másla, podlijeme trochou vlažné vody, přikryjeme alobalem a za občasného podlévání vodou zhruba hodinku pečeme. Nakrájíme housky a namočíme do mléka. Jakmile změknou, silně je vymačkáme. V misce utřeme máslo se žloutky, přidáme vymačkanou housku, drobně nakrájená kuřecí játra, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, jemně nasekané kopřivy a smícháme. Z bílků ušlehaný tuhý sníh vmícháme do směsi, touto směsí kousky masa na pekáči přikryjeme a dozlatova zapečeme.
Více receptů najdete ZDE!