Bílá paní skočila z mostu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Bílá paní skočila z mostu

Fotografie
Fotografie (internal)

Bíle oděnou postavu viděli v únoru 1926 vesničané v obci Budatín u Žiliny na Slovensku. Ve své pověrčivosti se domnívali, že jde o strašidlo. Ve skutečnosti šlo o Valerii D., která v bílém oblečení mířila k železničnímu mostu přes řeku Váh. Z něj potom do vodního toku skočila.

V ledové vodě Váhu taky našla svou smrt... Valerie byla v Žilině a okolí známá jako vyhlášená krasavice. Zálusk na ni měla spousta místních mladíků. Poté, co se vdala za slovenského učitele, měla s manželem dvě děti. Když v roce 1926 onemocněla, poslal ji choť ke své matce na zotavenou.

 

Jak napsal 10. února 1926 deník Lidové noviny, chorobou sužovaná žena si usmyslela, že ji muž poslal ke tchyni proto, aby se jí načas zbavil. V pátek, třicet minut před půlnocí, prošla Valerie v nedbalkách uličkami obce a z železničního mostu přes Váh skočila v sebevražedném úmyslu do vody. Ti, kteří ji v těch chvílích pozorovali, se neodvážili zasáhnout. Věřili totiž, že šlo o ducha či bílou paní... Ubožaččina mrtvola pak byla nalezena o tři dny později o dvacet kilometrů dál u obce Velká Bytča.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.