Zubař-bigamista dostal deset měsíců! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zubař-bigamista dostal deset měsíců!

Zubař si našel dvě manželky.
Zubař si našel dvě manželky. (ilustrační foto ara)

Deset měsíců kriminálu nepodmíněně vyfasoval v lednu 1936 zubní lékař dr. Viktor H. v Rimavské Sobotě na jižním Slovensku. Proti zákonům se provinil spáchaným dvojženstvím. Jednu manželku měl totiž v Pešti a druhou ve slovenském Plešivci.

Podle dobového tisku se pan doktor oženil v Pešti, ale brzy ovdověl. Jako vdovec si potom v Maďarsku vzal za ženu dívku s desetimilionovým věnem. Aniž by se s ní rozvedl, jednoho dne zmizel ve světě i s manželčinými miliony v kapse. Zamířil na sousední Slovensko, kde v Plešivci potkal Helenu V., počestnou dceru kalvínského duchovního. „Když dokázal úmrtním listem své první manželky své vdovectví, oženil se s ní.

Později se o jeho osobu začala zajímat jeho žijící maďarská manželka. Tu se chtěl vyhnouti samozřejmým následkům svého dvojženství útěkem. Byl v pravý čas dopaden a zatčen,“ popsal tisk »pozoruhodnou životní pouť« pana doktora H. Jako bigamista skončil zubní lékař téměř na rok za mřížemi.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.