Surovec uloupil osm korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Surovec uloupil osm korun!

Na seniorku zaútočil klackem.
Na seniorku zaútočil klackem. (ilustrační foto ara)

Pro pokus vraždy a dokonanou loupež zatkli v dubnu 1927 četníci z Teplic nad Metují Rudolfa S. (20). Ničema 16. dubna 1927 vpadl do domku seniorky W. ve Skalce u Teplic nad Metují, zákeřně ji uhodil klackem do hlavy a pak si odnesl 8 korun.

Domkářka W. žehlila ráno prádlo. Rudolf S. se tajně vplížil do stavení, nic netušící stařenu udeřil do týla a nechal ji ležet na zemi. Domníval se, že je mrtvá. Pak prohledal domek, ovšem našel jen osm korun. Za ty se tehdy daly koupit třeba tři bochníky chleba nebo deset vajec.  Seniorka ale naštěstí přežila. Když se probrala, nedokázala si vzpomenout, co se jí stalo a kdo jí ublížil. Proto teprve druhého dne její dcera vražedný pokus oznámila četníkům v Teplicích nad Metují.

Ti usoudili, že pachatelem by mohl být někdo z tlupy potulných brusičů, která se den předtím objevila ve Skalce. Když partu dostihli, ukázalo se, že se nespletli. „Na Rudolfa S. se hodil popis, který četníkům poskytli občané ze Skalky, kteří ho u domku paní W. viděli. Zpočátku zapíral, pak se k bestiálnímu činu doznal. Byl dopraven do vazby k okresnímu soudu v Teplicích nad Metují,“ napsal dobový tisk.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.