Kdo uškrtil Lucii (†20)? Vrah trestu uniká 20 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kdo uškrtil Lucii (†20)? Vrah trestu uniká 20 let!

Zavražděná Lucie
Zavražděná Lucie (Foto Policie ČR, reprofoto ČT)

Před dvaceti lety zabil Lucii Vinarskou (†20) z Ostravy, spravedlnosti ale stále uniká. A v tuto chvíli si začíná mnout ruce... Již za dvacet dnů, 14. prosince, vyprší dvacetiletá promlčecí lhůta. A pachatel přestane být za svůj čin odpovědný. Dosáhne na něj ještě ruka spravedlnosti?

Psal se 13. prosince 1997 a Lucie slavila se svými rodiči svátek. Mamince po oslavě řekla, že zajde za známým do špitálu, a že se za dvě hodiny vrátí. To ji rodina viděla naposledy živou.

„Zjistili jsme, že v den oslavy navštívila rockový klub Sklep v Mečnikovově ulici, kam se šla bavit s kamarády. V klubu byla asi do třetí hodiny ranní,“ popsal kriminalista Josef Kubánek. Tam stopa po Lucii končí. Našli ji za pět hodin. Mrtvou. Na její tělo narazil muž, který ráno venčil psa.

Byla uškrcena
Jisté tak je jen to, že její tělo leželo 14. prosince u lesa pět metrů od málo frekventované silnice z Ostravy mezi Krmelínem a Proskovicemi. Osm kilometrů od rockového klubu. „Příčinou smrti bylo udušení z uškrcení,“ uvedl Kubánek.

Vezl mrtvou
Před zabitím vrah Lucii sexuálně zneužil. Do lesa ji dovezl autem: místo smrti totiž není shodné s místem nálezu těla nebohé dívky. „Svědci mohou pomoct, byť anonymně. Nebudeme pátrat po jejich identitě,“ vyzval kriminalista.

Budou hledat stále
Vyšetřovatelé ze speciálního týmu Homicidium uvedli, že i když po 14. prosinci 2017 nebude již vrah trestně odpovědný a případ bude promlčen, hledat ho budou dál.

Promluví konečně svědci?
V rockovém klubu bylo 315 lidí. Není vyloučeno ani to, že Lucii někdo zabil přímo v klubu, vynesl tělo do auta a odvezl. „Myslíme si, že některé osoby nám neuvedly všechny skutečnosti, které jim byly známy o pohybu poškozené,“ tvrdí kriminalista.

Vyslechli přes 1100 osob
Policisté od 14. prosince 1997 vyslechli více než 1100 osob, mnohé z nich i několikrát. Vedle zmíněných návštěvníků klubu se jednalo o přátele dívky i pozůstalé. Sítem prošli i taxikáři, rozvozci zboží i další lidé, kteří se mohli pohybovat nebo se pohybovali v okolí klubu až po místo nálezu Luciina těla.

Zabijáky dopadli po 11 letech
Speciální kriminalistický tým Homicidium dopadl třeba loni dva vrahy, kteří brutálně rozšlapali těla bezdomovců v Havířově. Dvojici se týmu podařilo dopadnout přesně po 11 letech od chvíle, kdy na bezdomovce naskakovali, dupali jim po hlavách a hrudníku. Petr S. (33) a Josef M. (34) stojí teď před soudem.

Lucii (†20) znásilnil a zavraždil: Policistům zbývají dny na vyřešení, bezcitný vrah uniká 20 let.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.