Měl to být nevinný vtípek: Pak se ale něco zvrtlo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Měl to být nevinný vtípek: Pak se ale něco zvrtlo!

Automechanik chtěl vyděsit kolegu vlastnoručně vyrobenou bombou.
Automechanik chtěl vyděsit kolegu vlastnoručně vyrobenou bombou. (scom)

Pravdivost přísloví »Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá« se potvrdila u Petra N. z Loun. Plánoval vyděsit svého kolegu kanadským žertíkem, ale nakonec přišel sám o prsty.

Automechanik chtěl svého kolegu, řidiče náklaďáku, pořádně vystrašit. Díky zmatku, který v armádě v roce 1990 panoval, nebylo tak těžké sehnat si výbušniny. Petr N. sestavil pekelný stroj sám. Zařízení pak donesl na dvůr lounských technických služeb. Schoval se za vraty a chtěl v nestřežený okamžik výbušninu hodit pod nohy svému kamarádovi. Jak se však ukázalo, vzdělání automechanika nebylo dostatečnou kvalifikací pro kvalitní pyrotechnickou práci.

Podomácku vyrobená bomba explodovala předčasně, bohužel ještě ve chvíli, kdy ji Petr N. držel v ruce. Kamaráda tedy skutečně vyděsil, nejspíš však ne způsobem, jakým si přál. Z dlaně nešťastného pyrotechnika amatéra zůstaly jen krvavé cáry. Kolegové ho sice rychle dopravi l i do nemocnice, ale lékaři už mu prsty na pravé ruce nedokázali zachránit a museli všech pět amputovat. Z kanadských žertíků tak byl Petr N. nejspíš nadobro vyléčen…

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.