Policejní hlídka si všimla stop ve sněhu. Na jejich konci čekalo překvapení… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Policejní hlídka si všimla stop ve sněhu. Na jejich konci čekalo překvapení…

Lupiš fatálně podcenil "paměť" sněhu. (ilustrační foto)
Lupiš fatálně podcenil "paměť" sněhu. (ilustrační foto) (Profimedia.cz)

O Silvestru 1932 se Michal F. z moravské obce Nedašov vloupal do poštovního úřadu v 70 kilometrů vzdáleném městě Bytča na Slovensku. Chtěl vyloupit kasu, na kterou dostal tip od spoluvězňů v kriminále.

Vybaven šestiranným bubínkovým revolverem a kasařským náčiním přijel do Bytči kolem druhé odpoledne. Do budovy pošty vlezl nepozorovaně po setmění oknem, které rozbil, a nechal se tam zamknout. Když pošta osiřela, vrhl se Michal F. do loupežné akce a chystal se navrtávat pokladnu.


Plán, jak snadno přijít k bohatství mohl vyjít, lupiče však zradil sníh. Michal F. se k poště dostal přes přilehlou zahradu a četnická hlídka si při noční kontrole ve svitu baterky všimla podezřelých stop ve sněhovém poprašku. Četníci vzbudili přednostu, z jehož bytu bylo možné vstoupit do prostor pošty. Kasaře pak muži zákona překvapili přímo při činu. A měli při tom velké štěstí. Ostře nabitou zbraň zločinec položil na okenní parapet a nestačil ji použít. Na Nový rok 1933 neúspěšného lupiče četníci předali soudu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.