Co zastavilo zloděje? Celý zásobník kulometu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Co zastavilo zloděje? Celý zásobník kulometu!

Při divoké honičce padlo na sto výstřelů.
Při divoké honičce padlo na sto výstřelů. (Profimedia.cz)

Scény jako vystřižené z akčních filmů zažili v roce 1974 příslušníci VB z Děčínska. Zloděj Petr R. se ozbrojil a několik měsíců unikal spravedlnosti. Než byl dopaden, stálo to život lupičova komplice i jednoho muže zákona. Petra R. zastavila až dávka ze samopalu.

V červenci 1974 došlo ke vloupání do prodejny domácích potřeb ve Varnsdorfu, odkud pachatel ukradl mimo jiné vzduchovku a větší množství broků. Následovalo vloupání do bytu místního lesníka, jemuž zmizely dvě lovecké pušky. Detektivové dostali hlášku, že by pachatelem mohl být recidivista Petr R., a vydali se ho zadržet do bytu jeho dívky Květy P. Petr R. tam sice skutečně byl, stihl však vyskočit z okna.

Muži zákona ho pronásledovali, došlo k přestřelce, ale nikdo nebyl zraněn a Petr R. uprchl. Skrýval se v lese nedaleko řeky Mandavy, zásoby mu nosil jeho komplic Rudolf S. V srpnu 1974 zorganizovali příslušníci VB velkou akci k jeho dopadení. Při divoké honičce padlo téměř sto výstřelů. Petr R. zastřelil náčelníka VB, muži zákona zase zastřelili Rudolfa S. Nakonec nepolapitelného Petra R. zastavila až dávka ze samopalu. Vyvázl se čtyřmi průstřely, ale přežil a skončil ve vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.