Hokus pokus: Chemikářka se udusila v kabinetu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Hokus pokus: Chemikářka se udusila v kabinetu

Mladou učitelku chemie zabil strach o žáky. (Ilustrační foto)
Mladou učitelku chemie zabil strach o žáky. (Ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Chemikářka Jana F. (†27) doprovázela v listopadu 1976 žáky z hostomické základní školy na výletě do bazénu v Mostě. Několik dětí však z plaveckého výcviku uteklo. Zoufalá učitelka se je snažila najít, ale bezvýsledně. O několik hodin později ji objevili v kabinetu mrtvou...

Když se Janě F. nepodařilo v Mostě ztracené žáky najít, musela se s ostatními dětmi vrátit do zpět do Hostomic. Podle svědků byla velmi rozrušená a obávala se, že pro ni bude mít nepříjemná událost důsledky. Namísto domů šla do svého kabinetu ve škole. Tam ji také druhého dne našli mrtvou.


Všichni předpokládali, že spáchala sebevraždu. Jako chemikářka se dobře vyznala v jedech. Záhadou byla však poloha těla. Ruce nešťastné ženy trčely dopředu, jako by se někomu bránila. Překvapení přinesl toxikologický rozbor, který neodhalil stopy žádné smrtící chemikálie. Příčinou smrti bylo udušení žaludečními šťávami.  Příbuzní a kolegové Jany F. si vzpomněli, že si mladá žena několik dní před smrtí stěžovala na bolesti hlavy, únavu a jednou dokonce omdlela. Lékaři proto usoudili, že u Jany F. propukla epilepsie. Rozrušení z útěku dětí nejspíš vyvolalo silný záchvat, při němž se učitelka nešťastně udusila svými žaludečními šťávami. Podivnou polohu mrtvé měly na svědomí křeče, které záchvat obvykle doprovázejí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.