Kňourání novorence matku neobměkčilo: Holčičku udusila v troubě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kňourání novorence matku neobměkčilo: Holčičku udusila v troubě!

Novorozenou holčičku strčila do trouby a zapla plyn.
Novorozenou holčičku strčila do trouby a zapla plyn. (Profimedia.cz)

Marie T. (20) z Pardubic se roku 1977 podle svých slov ještě necítila na to být matkou. Na takové úvahy je sice po porodu jaksi pozdě, ale mladá žena už měla v záloze hororové řešení. Novorozenou dcerku udusila v troubě.

Marie T. otěhotněla neplánovaně s kamarádem. Ani jeden mít dítě ještě nechtěl. Marie se cítila být na mateřství příliš mladá. Snažila se nechtěné těhotenství ukončit sama. Strkala si do pochvy nejrůznější předměty a polykala léky, po nichž měla údajně potratit. Těhotenství však pokračovalo dál a v květnu 1977 v domku svých rodičů v noci sama porodila. Nůžkami přestřihla pupeční šňůru, podvázala ji však jen na své straně. Neobměkčilo ji ani to, že dítě hýbalo ručičkami a kňouralo.

Novorozené děvčátko strčila do plynové trouby a tam ho udusila. Snažila se uklidit zakrvácené povlečení a deky, ale několikrát omdlela. Bezvládnou ji našel její bratr, který zavolal matku. Marie T. se probrala a pokusila se rodině namluvit, že ji postihla extrémně silná menstruace. Matku však neobalamutila. Ta když holčičku v troubě našla, byla už mrtvá. Tělíčko matka spálila v kotli ústředního topení. Stav Marie T. se stále zhoršoval a po několika dnech ji rodiče odvezli do nemocnice. Lékaři tvrdili, že potratila. Gynekolog, který z Marie T. vyňal placentu, podle váhy plodového lůžka poznal, že musela porodit donošené dítě. Dívka se nakonec k vraždě miminka přiznala. Soud ji poslalo do vězení na tři roky.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.