Uškrcené ženě olizoval rozkrok! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Uškrcené ženě olizoval rozkrok!

Přepadená zpěvačka se s O. K. prala, a tak ji uškrtil.
Přepadená zpěvačka se s O. K. prala, a tak ji uškrtil. (scom)

Sborová zpěvačka O. K. (†47) se v dubnu 1972 vracela z koncertu na pražském Žofíně do Čelákovic. Domů však už nikdy nedošla. Později se ukázalo, že žena nemusela zemřít, kdyby se předchozí oběti surového násilníka nestyděly promluvit.

Naposledy živou viděli svědci O. K. na nádraží, kam přijela půlnočním vlakem. Ráno leželo její tělo na plácku před činžákem, kde bydlela. Poloha mrtvoly jasně svědčila pro sexuálně motivovanou vraždu, pitva však přítomnost spermatu v pochvě nepotvrdila.


Detektivům byla při vyšetřování nejužitečnější výzva v obecním rozhlase, v níž prosili místní ženy, aby se ozvaly, pokud je někdo obtěžoval. Na stanici Veřejné bezpečnosti přišlo téměř deset žen. Mezi nimi i důchodkyně J. K. (67), která vypověděla, že byla v lednu 1972 cestou od nočního vlaku přepadena. Násilník ji udeřil do hlavy a ona upadla do bezvědomí. Když se probrala, cítila, že ji muž olizuje a osahává na pohlaví. Zvrhlíka poznala, šlo o dělníka J. J. (23). Důchodkyně přepadení nehlásila, protože se styděla a bála se ostudy. J. J. se k napadení seniorky. doznal. Vraždu O. K. sice nejprve popíral, ale při domovní prohlídce se v jeho pokoji na ubytovně našly šaty potřísněné krví mrtvé. J. J. nakonec přiznal, že i O. K. sledoval od vlaku. U činžáku na ni zaútočil, žena se s ním prala a on ji uškrtil. Mrtvou neznásilnil, k vyvrcholení mu stačilo olizování jejího pohlaví. Sadista byl nejprve odsouzen k trestu smrti, nejvyšší soud ale rozsudek změnil na časově neomezenou ústavní léčbu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.