Pohřbila dítě do skříně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Pohřbila dítě do skříně

Krabici s dítětem Zdena nacpala do skříně pod oblečení.
Krabici s dítětem Zdena nacpala do skříně pod oblečení. (Profimedia.cz)

Když Jana M. z Prahy objevila v lednu 1968 v záchodové míse krvavou skvrnu, nijak se neznepokojovala. Předpokládala, že její sestra Zdena H. (27) dostala menstruaci. Netušila, že ve skříni právě umírá její novorozená neteř...

Pak však manžel Jany M. našel v koupelně zakrvácené kalhoty od pyžama a několik ručníků. Zdena H. ležela v posteli a odmítala vstát. Bylo jasné, že se děje něco neobvyklého. Matka mladé ženy z ní strhla peřinu a viděla, že je dcera od krve. Zdena H. připustila, že možná potratila. Potom chtěla jít na toaletu a cestou omdlela. Rodina ji odvezla do nemocnice, kde lékařka na pohotovosti konstatovala, že Zdena H. před několika hodinami porodila.

Matka i sestra to odmítly jako nemožné, vysokého stupně těhotenství by si prý musely všimnout. Vždyť se Zdenou H. bydlely v jedné domácnosti. Dům přesto prohledali příslušníci VB. Okolo poledne objevili v šatní skříni krabici od bot pod oblečením. V ní leželo miminko s kalhotkami utaženými kolem krku. Šokovaní muži zákona zjistili, že holčička stále dýchá. Děvčátko se rvalo o svůj život statečně, vedlo však předem prohraný boj. Po několika hodinách, kdy bylo zaživa pohřbené ve skříni, už bylo příliš slabé a prochladlé. Pomoc přišla pozdě...  Zdena H. se nakonec přiznala, že okolo šesté hodiny ranní porodila do záchodové mísy. Svou dceru zamotala do ručníku a strčila do krabice. Když začalo miminko plakat, utáhla mu kolem krku kalhotky. Krkavčí matka měla víc než šest hodin, aby udělala správnou věc a své dceři zachránila život. Rozhodla se však mlčet a soud ji poslal na dva roky do vězení.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.