Zedník měl před svatbou: Soused ho upálil žehličkou a spáchal potupnou sebevraždu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Zedník měl před svatbou: Soused ho upálil žehličkou a spáchal potupnou sebevraždu!

Vladimír K. maskoval vraždu požárem od žehličky.užit k sebevraždě.
Vladimír K. maskoval vraždu požárem od žehličky.užit k sebevraždě. (Foto: ara)

Velmi naivní představy o detektivní práci měl Vladimír K. ze Spálova na Novojičínsku. V březnu 1970 utloukl a oloupil svého souseda Františka H. Čin se pak pokusil maskovat jako nehodu při žehlení.

František H. pracoval jako zedník a měl těsně před svatbou. Podle kamarádů byl velmi spořivý. Když šli brzy ráno 18. března 1970 okolo jeho domku pekaři na směnu do pekárny, cítili protivný štiplavý zápach. Domnívali se, že František H. pálí staré hadry, aby jeho snoubenka přišla do čistého domu. Skutečnost však byla mnohem děsivější.

Od té noci Františka nikdo neviděl, a když šel tajemník MNV zjistit, jestli se mu něco nestalo, našel jen jeho zuhelnatělou mrtvolu. Usoudil, že mladík nechal zapnutou žehličku, usnul a uhořel.  Tuto teorii však rychle vyvrátil soudní lékař. Stačilo mu mrtvolu jen zběžně ohledat a ihned konstatoval, že František H. zemřel násilnou smrtí. Mladý muž měl zezadu proraženou lebku. Z domu zmizela peněženka, hodinky a zásnubní prsten, který nešťastník plánoval dát své dívce. Kriminalisté předpokládali, že vraždil někdo z vesnice. Naplánovali proto domovní prohlídky. Mezi podezřelými se záhy dostal na první místo Vladimír K. Jeho přítelkyně si totiž vzpomněla, že byl při přednášce požárníků fascinovaný možností, že zapojená žehlička může snadno způsobit požár. Když detektivové prohledali dům Vladimíra K., našli věci ukradené nebohému Františkovi. Vladimír K. však nikdy před soudem nestanul. Když pochopil, že jeho plán nevyšel, utekl do lesa a zastřelil se.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.