Devítiletý mašér Tomáš Kohout prosí: Najděte mi Ajšu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Devítiletý mašér Tomáš Kohout prosí: Najděte mi Ajšu!

Tento zimní sport se na našem území provozuje teprve od roku 1985.
Tento zimní sport se na našem území provozuje teprve od roku 1985. (Pro Aha! – archiv P. Kohouta)

Velký smutek prožívá jeden z nejmladších mašérů v Česku, devítiletý Tomáš Kohout z Čáslavska. Ztratila se mu fenka československého vlčáka Ajša Srdcerváč vycvičená ve skijöringu.

Tomáše i Ajšu sport, v němž zapřažený pes táhne za sebou mašéra jedoucího na běžkách, moc bavil. Byli kamarádi a podávali skvělé výkony.

„Ajša 30. ledna dokončila výcvik a Tomáš s ní absolvoval 25 km na běžkách v Krkonoších. Další den jsme měli oslavit jeho deváté narozeniny. Jenže než se stačil vrátit ze školy, Ajša se bohužel dostala ze svého kotce ve Skovicích u Čáslavi a od té doby po ní bezvýsledně pátráme,“ říká Tomášův táta Pavel Kohout. Celá rodina doufá, že se k nim Ajša přece jen vrátí.

V současné době je kromě ní pohřešován také čs. vlčák Uran z Litavské kotliny, který se ztratil 6. 10. 2010 a naposledy byl viděn v obci Osová Bitýška u Velké Bíteše.

„Oba jsou pevnou součástí rodin svých majitelů, a proto za zprávu, která povede k jejich nalezení, bude vyplacena odměna ve výši 10 000 Kč,“ slibuje Pavel Kohout. Oba psi jsou neagresivní a hodní k dětem, Ajša je pouze nedůvěřivá k cizím lidem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.