Lahodná snídaně: Omeleta z piškotového těsta s ovocem
POTŘEBUJETE: 2 vejce, 1 lžíci hladké mouky, 1 lžíci cukru, sůl, 1 lžičku oleje nebo zarovnanou lžíci másla
Na dozdobení: 100 g čerstvých nebo mražených jahod či malin (nebo jiného ovoce podle chuti a sezony), 1 lžíci malinové šťávy, banán nebo 200 g hroznů
K pití: jogurtový nápoj (150 g), 300 ml pomerančové šťávy
Vše opláchneme v horké vodě, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s moukou a přidáme špetku soli. Z bílků vyšleháme sníh. Do tuhého sněhu za stálého šlehání postupně nasypeme cukr. Pak opatrně spojíme sníh s těstem. Na teflonové pánvi rozpálíme tuk, opatrně vlijeme směs a pečeme pod pokličkou na mírném ohni. Jakmile omeleta nabude, je z jedné strany opečená, opatrně ji otočíme a opečeme dozlatova i z druhé strany pod pokličkou. Hotovou omeletu dozdobíme ovocem a pokapeme malinovou šťávou.
Výživové hodnoty (1 porce): 2 562 kJ, 104,9 g sacharidů, 19,3 g bílkovin, 16,2 g tuků
Více receptů nejen na snídaně najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 17.