Trápí vás rozmary počasí? Upečte si mrkvové mraky podle Kateřiny Gajové!
Je zamračeno? Nevadí! Třeba je ta pravá chvíle na to upéct si mrkvové mraky!
POTŘEBUJETE:
2 lžíce vanilkového cukru
120 g celozrnné mouky
150 g vlašských ořechů nebo mandlí
100 g třtinového cukru
1 lžíci mleté skořice
1 lžičku jedlé sody
6 vajec
250 g čokoládového sójového dezertu Provamel
250 g tvarohu na strouhání
350 g mrkve
JAK NA TO:
Žloutky utřeme s třtinovým cukrem, přimícháme najemno nastrouhanou mrkev, mletou skořici, pomleté ořechy a nakonec prosejeme mouku smíchanou se sodou. Vše dobře promícháme. Na závěr opatrně vmícháme ušlehané bílky. Těsto vylijeme na plech a pečeme 30 minut při 180°C. Vychladlou buchtu pokryjeme vrstvou sójového dezertu a posypeme nastrouhaným tvarohem smíchaným s vanilkovým cukrem. Chutná nejlépe, pokud jej před podáváním necháme jeden den odležet v lednici.