Kajínkův synovec bodal zdrogovaný... A tak dostane nižší trest! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kajínkův synovec bodal zdrogovaný... A tak dostane nižší trest!

Společné geny Jiří Kajínek se svým synovcem na první pohled nezapře.
Společné geny Jiří Kajínek se svým synovcem na první pohled nezapře. (Blesk - Jitka Pecharová)

Jako vraždění v nepříčetnosti vyhodnotili znalci psychiatři pobodání muže (42) a jeho syna (2) loni v létě v Prachovicích na Chrudimsku. Zaútočil na ně synovec omilostněného Jiřího Kajínka Patrik R. (37). Trestu se ale zřejmě i přes závěry psychiatrů nevyhne.

Podle závěrů znaleckého posudku byl Patrik R. v době útoku mimo kvůli vlivu marihuany, kterou však užil vědomě. Je tedy odpovědný za to, že si způsobil nepříčetnost, v níž vraždil. „Proto na něj byla podána žaloba pro trestný čin opilství (ten podle trestního zákoníku zahrnuje i případy, kdy byly užity i jiné drogy, pozn. red.),“ sdělila státní zástupkyně Lenka Faltusová. Případ má na konci ledna projednat pardubický krajský soud.
Místo až 20 let za pobodání mu však hrozí jen 10 roků. Nebude totiž souzen za spáchaný čin, ale za to, že ho spáchal pod vlivem drogy, kterou dobrovolně užil.

Bodl do hrudníku a krku

Kajínkův synovec zaútočil na muže (42) a jeho syna (2) v bytě své matky, který s nimi sdílel jako s podnájemníky. Přežili díky včasné lékařské pomoci.

Přečtěte si
havran2
13. 1. 2019 • 13:04

Když je někdo opilý nebo zdrogovaný a něčím se proviní,měl by dostat vyšší trest ! ! !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.