Čtyři Čechy zranil pád skály v Řecku: Žena (34) musí na operaci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Čtyři Čechy zranil pád skály v Řecku: Žena (34) musí na operaci!

Na pláž Navagio se dostanete pouze lodí
Na pláž Navagio se dostanete pouze lodí (profimedia)

Turisté na jedné z nejnavštěvovanějších pláží ostrova Zakynthos si prožili šok. Během krátké chvilky se z přilehlé skály sesunuly tuny kamení, které v moři vytvořilo vír a převrhlo tři lodě. Na místě bylo nejméně sedm zraněných, mezi nimi i česká rodina.


„Je to celá rodina, manžel, manželka a dvě děti. Manžel a děti mají jen lehká zranění, zůstanou v nemocnici na pozorování. Manželka má poranění páteře a zřejmě bude muset být operovaná,“ řekla Blesk Zprávám mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová.

Češka (34) při sesuvu plavala v moři, kde ji pravděpodobně zranil kus skály. Žena byla odvezená do Zakynthos General Hospital, podle lékařů má zlomený obratel. Další tři zranění již byli z nemocnice propuštěni.

Podle hasičů a pobřežní hlídky nebyla žádná ze zranění život ohrožující a nikdo se nepohřešuje. Přesto úřady na místo vyslaly vrtulník a potápěče, aby se ujistily, že nikdo neskončil zavalený pod kusy skály. „Zatím jsme nikoho nenašli, ale pokračujeme v pátrání,“ informoval mluvčí hasičů. Pláž Navagio je populární dovolenkovou destinací přístupnou pouze z moře. Své jméno získala podle vraku lodi, který je oblíbenou atrakcí turistů.

Na video z místa neštěstí se můžete podívat zde: 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.