Deník Aha! radí Andreji Babišovi a všem příštím českým premiérům: Tohle je ideální ministr! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Deník Aha! radí Andreji Babišovi a všem příštím českým premiérům: Tohle je ideální ministr!

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Blesk / Jakub Poláček)

Příliš šťastnou ruku nemá zatím premiér Andrej Babiš (63, ANO) s volbou členů svého kabinetu. Během prvních dvaceti dnů přišel o dva ministry, kteří obšlehli své diplomové práce. „Doufám, že mají ostatní ministři své závěrečné práce v pořádku,“ povzdechl si Babiš. Jenomže, pane premiére, jen kontrolovat originalitu diplomek rozhodně nestačí. Vždyť tihle dva nebyli jediní, kteří vaši vládu – ať už s důvěrou či bez důvěry – od voleb opustili. Aha! pro vás proto připravilo návod, jak si vybrat ideální ministry.

1. Vychodil jen základku
Se vzdělanci jsou jenom potíže. Vaše oddaná fanynka Taťána Malá (36, ANO) se neudrží a opíše poznatky o „kadění králíků“ a kůň z tábora ČSSD Petr Krčál (53) si zase v ohromně těžkém tématu Mládež a volný čas musí odjinud vypůjčit čtvrtku diplomky. Příště nechtějte ani ty s maturitou! Kdo ví, kdo na ně kdy vytáhne, že u zkoušky dospělosti opisovali na potítku z taháku! Základní škola je bez problémů, pokud ji tedy adept na ministra zvládl napoprvé a nejhůř s dvojkou z chování za nějakou neškodnou rošťárnu.


2. Neumí psát ani číst
Pokud budete chtít mít jistotu, že na vašeho ministra někdo po pár dnech nevytáhne nějakou tu opsanou písemku nebo obšlehnutý domácí úkol, musíte hledat někoho takového, který neumí psát ani číst. Nebude to lehké, podle odhadu jen procento Čechů jsou úplní či částeční analfabeti. Hledání se ale vyplatí. Pokud by takový člověk ošálil náš vzdělávací systém, což by nebyl žádný zázrak, a vystudoval vysokou školu, měl by neprůstřelný argument: diplomku jsem opsat nemohl, neumím totiž psát.


3. Neumí mluvit
Němý, nebo alespoň silně zakřiknutý ministr, z kterého by slova nevyrazil, je ideál. Jen si vzpomeňte, co zlé krve si nadělala vaše obdivovatelka Taťána Malá, když vás chtěla uchránit před nepříjemnostmi s policií kvůli dotacím na Čapí hnízdo! Možná by ale stačilo, kdyby měl kandidát na ministra silnou vadu řeči. Ale musela by být tak silná, aby nikdo nerozluštil podobný výrok jako ten, z něhož lidem z justice vstávaly vlasy hrůzou na hlavě: „Co brání tomu, aby se řešení té kauzy posunulo o čtyři roky nebo prostě do doby, než budou nové volby. Co se stane?“


4. Bojí se létání
Tak tohle by nemusel být žádný problém. Strach z létání patří mezi nejběžnější lidské fobie. Je totiž kombinací několika různých strachů, například z výšek, ze tmy, ze stísněných prostor. A věřte, že takový ministr se vám vyplatí. Nebude vystaven kritice, že si z rezortu dělá cestovní kancelář. A rozhodně neutratí ani korunu za využívání VIP salonku. S touto libůstkou měla velké nepříjemnosti ministryně Karla Šlechtová (41), která neváhala obětovat za své pohodlí 161 tisíc ze státního, což jistě přispělo k jejímu pádu z výsluní.


5. Nemá mazlíčka
A zase ta Karla jako varovný příklad! Nechtějte už nikdy do týmu milovníka psů. Ministryni Šlechtové ta láska k němé tváři zatemnila mozek, když se pochlubila fotkou, jak její Rambohafík vyčuhuje za věncem na hrobě neznámého vojína. Psi na hřbitovy nesmí, to je zásada. Čůrají totiž nehledě na pietu a obrubníky hrobů jsou pro ně neodolatelně lákavé. Ale kdo psa nemá, nemůže se seknout. A radši ať nemá ani kočku. I když s tou by takový problém být nemusel. Přece i neznámý vojín ústy Karla Kryla pravil: Nejlíp je mi, když kočky na hrobě v noci se mrouskají...


6. Nosí tričko s nápisem
Ideální kandidát či kandidátka do vlády by místo saka a košile měl svou hruď oblékat výhradně do trička s výrazným nápisem NO PASARAN! Tohle revolucionářské heslo NEPROJDOU! by totiž prezidentu Miloši Zemanovi (73) hned na první pohled deklarovalo kandidátův názor na migranty. I když nešťastnému vytrvalci Miroslavu Pochemu (40, ČSSD) by zřejmě ke kýžené funkci ministra zahraničí nepomohlo ani to.


7. Má ohebnou páteř
Vybraní kandidáti na ministra by rozhodně měli předkládat rentgenové snímky páteře. Ty by měly dokázat, že tento v politice dosti zbytečný shluk kostí je jaksepatří ohebný. V ministerské funkci je totiž třeba neustále kývat a kývat, a to bez ohledu na to, zda je premiér vpravo, vlevo či přímo „z oči v oči“. Takový nápor vydrží málokdo. Vzpomeňte jen na ministra Martina Stropnického (61), který si nakonec i do Parlamentu musel vzít krční límec a pro další vládní angažmá se stal zcela nepoužitelný...

Na video s Andrejem Babišem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.