Bouřlivý noční flám. Létaly flašky i »srabi«: Česko má vládu s důvěrou!...po 16hodinové hádce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bouřlivý noční flám. Létaly flašky i »srabi«: Česko má vládu s důvěrou!...po 16hodinové hádce

Česko má vládu s důvěrou!  ...po 16hodinové hádce
Česko má vládu s důvěrou! ...po 16hodinové hádce (Foto ara)

Byl to dlouhý flám a pořádně divoký. Česko se včera ráno probudilo z noční kocoviny už jako stabilnější stát. Jeho vláda má důvěru. Získala ji krátce po jedné hodině ráno. A předcházely tomu létající flašky, nadávky do opilců a srabů i záhada »bludného komanče«.

Ještě nikdy jsme nemuseli čekat tak dlouho na okamžik, až nová vláda dostane důvěru Sněmovny. Menšinový kabinet Andreje Babiše (63, ANO), který sestavil s ČSSD, ji získal po 264 dnech od voleb hlasy 105 poslanců. Ve Sněmovně tomu předcházel šestnáctihodinový maraton. A protože – rovněž poprvé po revoluci – se vláda opírá o hlasy komunistů, provázely jednání protesty před Sněmovnou. Stovky lidí si sem přinesly píšťalky, vlajky, transparenty, fotky popravených komunistickým režimem... A také flašky, jak se ukázalo, když se s nimi vydal premiér diskutovat. Dvě hodiny před půlnocí vyšel Babiš před Sněmovnu, zamával demonstrantům, ale brzy musel vzít zpátečku. Vzduchem totiž začaly létat lahve a další předměty.

»Srab« a »ožrala«

Premiér jen pokrčil rameny a stáhl se. A pak to schytal od šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska (57). Ten mu vyčítal, že je „srab“. „Vy utíkáte před lidmi, kteří mají jiný názor, křivě přísaháte na zdraví svých dětí, podvádíte, kňouráte, fňukáte,“ spílal mu Kalousek. Babiš si to ale nechtěl nechat líbit. „Jo, je zase vožralej, jak obyčejně, zloděj zlodějský. Nebudeš mě urážet,“ řekl o Kalouskovi. Ten ho za to chce hnát k soudu.

Ztracená mlátička

Bouři ve Sněmovně nakonec ukončilo hlasování o důvěře. Pro byli všichni přítomní poslanci ANO a ČSSD. Exministr vnitra Milan Chovanec (48, ČSSD) kvůli nesouhlasu s vládou nepřišel a chyběl i poslanec ANO Jiří Mašek, který odmítl zrušit svou cestu do Austrálie. Ruku pro vládu zvedlo i 14 komunistických poslanců, když se záhadně kdesi v útrobách dolní komory ztratil ten patnáctý – »mlátička« Zdeněk Ondráček (48, KSČM). Podle některých spolustraníků je zhrzený, že ho Babiš a ANO nepodržely, když se na jaře měl stát šéfem komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Astrolog Raven Argoni vyčetl z horoskopů: Jak jim to bude šlapat?

Máme vládu, která má konečně šanci působit až do řádných snemovních voleb. Jaké v ní ale budou vztahy mezi premiérem Andrejem Babišem (ANO), vicepremiérem Janem Hamáčkem (ČSSD) a »kápem« podpory jejich kabinetu, Vojtěchem Filipem (KSČM)? A ustane řevnivost mezi Babišem a Miroslavem Kalouskem (TOP 09)? Vysvětlení jsme hledali ve hvězdách!

»Manželé« z rozumu

Panna Andrej Babiš (narozen 2. září 1954, Bratislava)
Štír Jan Hamáček (narozen 4. listopadu 1978, Mladá Boleslav)
Kozoroh Vojtěch Filip (narozen 13. ledna 1955, Jedovary)

...a největší oponent

Střelec Miroslav Kalousek (narozen 17. prosince 1960, Tábor)

Panna Babiš – Štír Hamáček: Jeden bude mít navrch

Argoni: „Hamáček bude v tomto vztahu submisivnější, bude poslouchat, nebude vzdorovat. Bude to takový násilně podřízený vztah. Tedy jistý vzdor tam bude, ale Hamáček se bude projevovat loajálně. Jejich spolupráce by tak měla probíhat v pohodě.“

Panna Babiš – Kozoroh Filip: Jeden bude držen v šachu

Argoni: „Jakmile se stýká Saturn a černá Luna, nese to nějaké neštěstíčko. Ten vztah bude napnutý. Držet v šachu bude spíš Babiš Filipa. Bude tam napětí, oni se musí domluvit. Ten slabší, tady Filip, bude čekat, jak udělat nějakou revoluci nebo se i přidat k někomu jinému. Jako pes, který v nebezpečí pokouše vlastního pána.“

Štír Hamáček – Kozoroh Filip: Budou rivalové

Argoni: „Jsou v kvadratuře černé Luny, což je nositelka napětí a někdy i neštěstí, ale i rivality. Z pracovního hlediska to nebude klapat, mohou si i házet klacky pod nohy a proti sobě intrikovat v duchu: když není doma pán, psi se porvou. Není to však v takové míře, aby spolupráce nebyla možná.“

A jak dopadne tato nenávist? Střelec Kalousek – Panna Babiš: Jeden má smůlu, druhý štěstí

Argoni: „Z osudového hlediska je Babiš dost pevně zakotvený a, ač tu vidím nějaké průšvihy, tak nic, co by ho mělo opravdu ovlivnit; nevidím nic jako jeho odsouzení či pád jeho vlády. To Kalousek to má podstatně slabší. Planeta inspirace se mu kryje s Babišovou černou Lunou. Má v současné době v Kozorohu Saturn jako tranzitní. To je období smůly, které může trvat dva, tři roky. On udělal kariéru, ale tohle znamená, že už to má za sebou – osud už mu nepřeje. Horší už to mít nemůže. I když se Kalousek bude snažit dělat kritika, tak to vyzní směšně.“



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.