Slováček (74) na premiéře muzikálu Muž se železnou maskou: Dorazil s pásovým oparem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Slováček (74) na premiéře muzikálu Muž se železnou maskou: Dorazil s pásovým oparem!

Felix Slováček
Felix Slováček (Foto Herminapress.cz a ara )

Nedá si říct a stále riskuje zdraví! A nejen to své, ale i okolí. Felixe Sováčka (74) po půl roce opět trápí bolestivé nakažlivé onemocnění. Ani to mu ale nezabránilo vyrazit s přítelkyní Lucií Gelemovou (34) do společnosti.

Už letos v únoru postihla Slováčkův vyčerpaný organismus kožní nemoc, s níž si lékaři zprvu nevěděli rady. Nakonec přišli na to, že se jedná o růži, což je infekční povrchové onemocnění kůže, které má za příčinu nezdravý životní styl, stres či únava.

Nyní se muzikant na premiéře muzikálu Muž se železnou maskou objevil s nezvyklými puchýřky v oblasti spánků. „Jedná se o pásový opar neboli herpes zoster, který je v době výsevu puchýřků pro své okolí infekční,“ zhodnotil renomovaný dermatolog s tím, že by měl pacient spíše ležet doma a odpočívat.

Na to však Felix příliš nahledí. Na premiéru dorazil v doprovodu své mladé milenky, po celý večer popíjel vínko a dobře se bavil nejen s ní, ale i s dalšími hosty. Na dotazy deníku Aha! Slováček nereagoval.

Co je pásový opar?

Je to velmi bolestivé infekční virové onemocnění. Podnětem je nejčastěji oslabení imunity. Rizikovým faktorem pro rozvoj je stáří nad 60 let. Spouštěčem je únava, stres či porucha výživy. Základním znakem nemoci je tvorba puchýřků. Inkubační doba je 7 až 14 dní Období nakažlivosti bývá zhruba 1 až 2 dny před prvními příznaky a maximálně 5 dní po objevení puchýřků a po jejich zaschnutí. Omezit onemocnění lze dostatečným odpočinkem, příjmem vitaminu C či častým ppobytem na čerstvém vzduchu a otužováním.

Vojtko zpíval pod prášky!

Premiéru v roli d‘Artagnana musel odzpívat Marian Vojtko (44) s nepříjemnou rýmou. „Kvůli vstávání do Snídaně s Novou jsem spal asi tři hodiny. Není to nic pro mě. Jak jsem se vrátil, tak mě chytla rýma, celý den jsem ležel, vypil spoustu čaje, vzal si spoustu prášku a dnes to naštěstí vyšlo, ale nervy pracovaly. Nebyl jsem v pohodě. Byl jsem nadopovaný prášky, zpomaleně mluvím, ale rychle zpívám,“ vysvětlil deníku Aha! zpěvák.



Přečtěte si
skp705
3. 11. 2017 • 18:23

Herpes navzdy

skp705
3. 11. 2017 • 15:23

Herpes navzdy

amej
3. 11. 2017 • 09:59

Jenom nezodpovědný člověk může s pásovým oparem vyrazit mezi tolik lidí. Je to prudce infekční záležitost. a on tedy úmyslně ohrozil na zdraví lidi kolem.

6010
3. 11. 2017 • 09:32

A "chudák". Jen aby to nebylo něco zcela jiného a horšího.Oni většinou takoví přelétači z ženské na ženskou většinou něco chytí.Být Patrasovou, tak bych si ho eklovala.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.