ŠOK! Za narozky Alžběty II. inkasoval miliony člen její rodiny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

ŠOK! Za narozky Alžběty II. inkasoval miliony člen její rodiny

To se nám to povedlo, Petere!
To se nám to povedlo, Petere! (Foto: Profimedia.cz)

Ti dva mají spolu zvláštní pouto! Britská královna se na snímku usmívá na svého vnuka Petera. Je to fotka z loňských oslav devadesátin Alžběty II. Dnes už celá Británie ví, proč se ti dva na sebe tak culili. Organizaci monstrózní akce dostala na starost právě firma Petera Phillipse. Zaplaceno dostala v přepočtu 24 milonů korun.

Byla to vloni v červnu velká sláva, když královna slavila své jubileum. Vrcholem víkendu byl piknik Patron‘s Lunch na obřím náměstí The Mall, kam byly pozváni zástupci 600 charitativních organizací, ve kterých vládkyně figuruje jako patronka.

Celá akce byla nápadem Petera Phillipse (39), syna princezny Anny (66), jediné dcery Alžběty II. Mělo jít o unikátní šanci dát si něco k snědku se členy královské rodiny. Jenže v tomto případě o žádnou charitu nešlo: cena za vstupenky pro pozvané zvedla v Británii obočí všem – šlo o 5000 korun na osobu. Vícenáklady
BBC po nahlédnutí do účetnictví Phillipsovy firmy SEL Ltd a do veřejně přístupných lejster společnosti Patron‘s Fund, která měla nad královninými oslavami neomezenou kontrolu, informovala, že Phillipsově firmě »uvízlo za prsty« 24 milionů korun, víc než dvojnásobek toho, co se vybralo pro charitu... „Taková akce se neobejde bez vícenákladů. Ujišťuji vás ale, že firma pana Phillipse z královniných narozenin nijak neprofitovala,“ uvedl sir Stuart Etherington, předseda Patron‘s Fund. Phillips odmítl nařčení komentovat.

Vyjádření Buckinghamského paláce:
„Narozeniny královny se naprosto vyvedly a všichni si je náramně užili. Finančně z nich těžily všechny charity Jejího Veličenstva. Otázky na organizaci a finanční věci adresujte na Patron‘s Fund.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.