Třenice mezi Bohdalovou a Stašovou: Válka kvůli chatě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Třenice mezi Bohdalovou a Stašovou: Válka kvůli chatě!

Hereččina studna
Hereččina studna (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

Hádky mezi matkou a dcerou, dvěma slavnými herečkami! Jiřina Bohdalová (83) měla neshody se Simonou Stašovou (59), když prvně jmenovaná narychlo prodala chatu v Třemblatu kousek za Prahou! Tvrdí to nový majitel nemovitosti Yekta Uzunoglu (61). Simona tam s matkou a jejím manželem Radkem Brzobohatým (†79) trávila nejen víkendy, dá se říci, že tam vyrůstala!

V roce 1981 bylo manželství Bohdalové a Brzobohatého rozvedeno a herečce se už na chatu jezdit nechtělo. Není divu, vždyť Radek čekal s herečkou Hanou Gregorovou (61) syna Ondřeje (31)!
Simona ale na chatu dál jezdila. Proto byla také úplně vyřízená, když ji máma počátkem 90. let prodala i s pozemkem! Jejím majitelem se stal známý turecký obchodník a lékař Yekta Uzunoglu (61).

Půlnoční dohoda

„Když jsem se vrátil z Německa, hledal jsem za Prahou pozemek. Tady to místo se mi moc líbilo. Ve vesnici jsem se dozvěděl, že majitelkou je paní Bohdalová,“ vzpomíná pro Aha! Uzunoglu s tím, že si přes bývalého pražského primátora Jaroslava Kořána (74) zjistil na herečku telefon a o půlnoci zvonil v Praze u vrátek. „No a v devět ráno už na mě chatu přepisovala. Taky se nedivím. Nikdo jiný by jí ty peníze nedal. Koupil jsem to za milion a dvě stě tisíc korun, což na tehdejší dobu byly velké peníze,“ řekl Aha! Yekta.

Peníze nevrátila

„Když se ale o prodeji dozvěděla Stašová, bylo zle. Pohádala se s mámou, přijela a jak jsem si to prý mohl dovolit koupit! Že je to její dětství. Byla z toho smutná,“ tvrdí Uzunoglu. Samotná Bohdalová se deníku Aha! odmítla vyjádřit.

Stašové prý řekl, že pokud je na chatu tak moc vázaná, vrátí ji, ale požaduje nazpátek peníze. „To se ale nestalo a Simona si i se syny Markem a Vojtou potom pronajímala domek vedle. Teď už jsem ji tady hodně dlouho neviděl,“ dodává majitel chalupy.

Zůstaly po ní žumpa, studna a stromy

Když Uzunoglu chatu kupoval, šlo prý jen o pozemek „Byla to bouda o sedmdesáti metrech čtverečních. Schody, které prý dělal Brzobohatý, byly opravdu nebezpečné. Celý jsem to zboural a postavil si nový dům. Po Bohdalové zbyla jen žumpa, studna a stromy,“ popisuje Yekta. Žumpa je stejná, studnu Uzunoglu obložil, stejně jako celý dům, mramorem z Turecka a Kuby.

Kdo je Yekta Uzunoglu?
Kurdský obchodník v ystudoval v Praze medicínu. V rámci Lékařů bez hranic se účastnil válečných konflik tů v Íránu a Iráku. Po listopadu 1989 se vrátil do Československa a založil řadu obchodních společností. Posléze byl obviněn z podvodu a přípravy vraždy. V roce 1994 byl zatčen a dva a půl roku držen ve vazbě. V roce 2007 byl v plném rozsahu očištěn a stát se mu omluvil.

Co říká Bohdalová? Zbavila jsem se jí kvůli hlasivkám

Bohdalová koupila chalupu na rozhraní Myšlína a Třemblatu před více než čtyřiceti
lety. Dodnes se tomu místu říká Na Bohdalci... „Byla to troska starého domku, na
kterém jsem s manželem poté léta pracovala. Dělala jsem tam zedníka, instalatéra, malíře a další profese,“ vzpomíná Jiřina v jednom z rozhovorů. Chalupu prý v roce 1994 prodala kvůli hlasivkám. „Doktoři mi naordinovali kvůli hlasu dlouhé pobyty ve vyšších polohách, a tak jsem koupila chalupu na Kozákově,“ dodává herečka.




Přečtěte si
janakolin
26. 8. 2014 • 15:33

Bohdalová je taky nemanželská ne?

janakolin
26. 8. 2014 • 15:32

On nějakém Staš existuje? Pochybuju

janakolin
26. 8. 2014 • 15:31

Já Jo, aspoň by to mluvili normálním hlasem a ne tím vychlastaným

janakolin
26. 8. 2014 • 15:30

janakolin
26. 8. 2014 • 15:30

tebe platěj?to jsi jak Bohdalová a Stašova

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.