Protichůdná tvrzení o výsledcích pitvy Bartošové (†48): Co opravdu zjistila toxikologie? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Protichůdná tvrzení o výsledcích pitvy Bartošové (†48): Co opravdu zjistila toxikologie?

Závěry vyšetřování policie bohužel vzbuzují nedůvěru.
Závěry vyšetřování policie bohužel vzbuzují nedůvěru. (Foto Aha! – Martin Pekárek, ara)

Alkohol a léky jí odrovnaly! Pitva prokázala, že životně důležité orgány Ivety Bartošové byly tak opotřebované, že odpovídaly ženě v důchodovém věku.

Podle výsledků vyšetřování policie nikdo za smrt Ivety Bartošová nemohl. Soudní pitva ale prokázala, že se alkoholem a prášky zabíjela roky sama. „Celkově její orgány odpovídaly stavu cca 60leté ženy, na což měl určitě vliv její životní styl, nadměrná konzumace alkoholu a léků,“ prozradil Nedělnímu Aha! tajný zdroj, který byl dobře obeznámený s výsledky soudní pitvy. Ta prý odhalila i zbytkový alkohol a látky odpovídající tlumícím lékům z řady benzodiazepinů. Léky navíc s největší pravděpodobnosti pocházeli od překupníka, který tvrdí, že pro Josefa Rychtáře (56) a Ivetu sháněl léky Buronil a Heminevril, které může předepsat jenom psychiatr.


Hazard se zdravím
Pro odborníky z lékařského prostředí to ale nebylo překvapení. „Tyto léky mají významné účinky na centrální nervový systém s dopady na periferii. Při dlouhodobém užívání může dojít k závažnému poškození i psychiky pacienta a může to skončit invaliditou, předčasným úmrtím, či poškozením jater. Může také dojít ke snížení či zvýšení účinků celé řady léků s řadou nejrůznějších dopadů na lidské zdraví a na fyziologické funkce všech orgánů ,“ řekl Nedělnímu Aha! farmaceut Martin Staněk.
Trvalé poškození
„V případě nadužívání a samonaordinování těchto léků si pacient může výrazně poškodit ledviny, játra, může mít dýchací potíže, poruchy srdečního rytmu,“ varoval redakcí oslovený internista, který si nepřál být jmenován. A to vše se také v případě Ivety Bartošové bohužel potvrdilo. Nejen že měla podle pitvy zničené životně důležité orgány, ale její játra prý byla cirhotická s pravděpodobně nevratnými změnami. Čím Iveta ničila orgány?
Alkohol v kombinaci s prášky vytvořil během let jedovatý koktejl, který zničil její vnitřnosti.

2010 – rohypnol a diazepam
„Když jsem se s Ivetou seznámil, brala strašně moc prášků, rohypnol, diazepam a já nevím co ještě. Bohužel si myslím, i když jsem jí nikdy nepřistihl, tak po roce a půl naší známosti v tom zřejmě jela znovu,“ řekl těsně před rozchodem o Bartošové její partner Jiří Pomeje(49).
2011 – předepsané léky
 „Já jenom vím, že brala nějaké předepsané léky od pana doktora Doubka a ty měly snižovat chuť na alkohol. Nic jiného,“ řekl Domenico Martucci(38).
2013 – neznámé prášky
 „Ona žádné léky nechtěla. V lékárně jsem byl jen jednou koupit něco na zažívací problémy. Spíš naopak si stěžovala na tehdejšího partnera, že jí nějaké léky podává,“ zavzpomínal Zdeněk Macura (40).



Přečtěte si
babatomanija
17. 8. 2014 • 13:28

To Prasulka : Ty už asi ani nezamňoukáš? Máš zřejmě dost?

babatomanija
17. 8. 2014 • 13:26

Tady se vše řeší jen podle paragrafu, a žádný individuální přístup. Justice je nezralá, policie asi pohodlná. Všichni jedou v zajeté koleji a změnami zákona se asi není ani vůle nějak zabývat. Celkově morálka upadla do lhostejnosti a pohodlnsoti, ale je to samozřejmě bumerang , a na každého si někde počíhá.

babatomanija
17. 8. 2014 • 13:24

Záleží kdo ,kdy a kde jde do důchodu, že? Bylo jí 48 roků, a kdyby měly více dětí, tak je už na prahu svého důchodového věku U každého a všude je to jinak. Proč by měla mít orgány jako mladice. A diazepam předepsiují i těhotnicím.

prasulka
5. 8. 2014 • 01:18

Myslím,že nebyl jediný....měla rodinu,ta také mohla zasáhnout,chápu,že přejít přes toho despotu by bylo těžké,ale kdyby ona chtěla léčbu,podařilo by se to............hlavní rozhodnutí bylo na ní a hlavně by tam pak musela vydržet,o čemž pochybuji.Její špatný konec byl nezvratný,třeba si ve světlé chvilce sama uvědomila a vydala se na koleje....to se již nikdy nedozvíme,když nenechala dopis s vysvětlením.

prasulka
5. 8. 2014 • 01:14

Ona podepisovala revers již předtím,než byla s Rychtou,chtěla alkohol,ten v nemocnici nepodávají!!!!!!!!!Kdyby se OPRAVDU chtěla vyléčit,tak už je vyléčená,nebyla nesvépravná!!!!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.