Mattioli & Adamcová? Ramazzotti a Tina Turner! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Mattioli & Adamcová? Ramazzotti a Tina Turner!

Davide Mattioli a Jana Adamcová to ve studiu Martina Hájka rozbalili jako Eros Ramazzotti a Tina Turner!
Davide Mattioli a Jana Adamcová to ve studiu Martina Hájka rozbalili jako Eros Ramazzotti a Tina Turner! (pro Aha!: Miroslav Plešek)

PRAHA – Italský zpěvák Davide Mattioli (38), který už řadu let žije v Liberci, a byl jednou třetinou platinového a již rozpadlého projektu DaMiChi, natáčí ve své produkci nové sólové album Fanum Fortunae.

Italský zpěvák Davide Mattioli (38), který už řadu let žije v Liberci, a byl jednou třetinou platinového a již rozpadlého projektu DaMiChi, natáčí ve své produkci nové sólové album Fanum Fortunae. A vybral si na něj i dva duety, které natočil s »nováckou« sportačkou Janou Adamcovou (34)! „Jeden zpívá Eros Ramazzotti, kterého jsem zastoupil já, s Tinou Turner a tu báječně zvládla Janička,“ přiznal deníku Aha! se smíchem Mattioli.

„Druhý duet zpívá Andrea Bocelli se Sarah Brightman a oba duety budou na albu jako bonus. Jinak bude celé album mých autorských písniček, které fantasticky zaranžoval Martin Hájek, v jehož studiu natáčím, a který natočil i všechny naše desky s DaMiChi,“ řekl nám Davide a nemohl si vynachválit Janu Adamcovou. „Janička bude velkým překvapením. Myslím, že žádná česká zpěvačka by nemohla zpívat takhle zajímavě. Jana je navíc super holka a pracovat s ní bylo fantastické.“

„Davidovo pozvání mě příjemně překvapilo, protože jsme spolu už jeden duet natočili a moc se mi to líbilo. Byla to píseň Setkání, kterou před mnoha lety nazpívala Hana Zagorová s Drupim a já s Davidem jsme tenhle duet zazpívali v pořadu Miss aerobik ČR 2003. Davide je temperamentní Ital se zajímavým hlasem a projevem a zjistili jsme, že se naše hlasy k sobě výrazově i barevně hodí,“ pochvaluje si netradiční spolupráci i Jana.

„Z písniček, které mi Davide tentokrát nabídl, jsem byla zpočátku trochu rozpačitá. Jsou totiž těžké a v originálech je zpívají velké zpěvačky: Tina Turner a Sarah Brightman. Rozhodně jsem neměla v úmyslu tyto pěvecké veličiny kopírovat. Hudební aranžmá naštěstí mému názoru odpovídalo, Martin Hájek se pokusil dát těmto »peckám« nový kabát a myslím, že se mu to velmi povedlo. Mohli jsme si tedy dovolit zvolit jiné výrazové prostředky, než jaké jsou v originálech,“ dodala sympatická Jana.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.